AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.25 // 28.6.2015

Kastriot Kastrati osui taas (HIFK-IFK Mariehamn 1-1)

Kastriot Kastrati osui taas (HIFK-IFK Mariehamn 1-1)

Brian Span viimeisteli IFK Mariehamnin tasoituksen. (Kuva: Juha Tamminen)

Kastriot Kastrati allekirjoitti vasta torstaina sopimuksen HIFK:n kanssa, ja sunnuntaina syntyi toisessa ottelussa jo toinen maali. Nyt vastaanottavana osapuolena oli Helsingin aurinkoisessa illassa IFK Mariehamn. Ahvenanmaalaiset tulivat tasoihin kymmenen minuuttia ennen loppua, kun Brian Span viimeisteli tyylikkäällä chipillä loppunumerot 1-1.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka aukeni 15. peliminuutin kohdalla IFK Mariehamnin hyökkääjälle Dever Orgillille. Orgill pääsi laukomaan tulisesti boksin sisältä, mutta HIFK-maalivahti Carljohan Eriksson torjui tilanteen hienosti.

Heti seuraavasta vastahyökkäyksestä HIFK oli lähellä siirtyä johtoon. Nnaemeka Anyamele keskitti loistavan pallon vasemmalta laidalta maalin eteen hyökkääjä Eero Peltoselle, mutta Peltosen ohjaus osui Otso Virtasen vartioiman maalin tolppaan.

IFK Mariehamn pääsi laukomaan muutaman kerran vaarallisesti rankkarialueen sisältä, mutta laukaukset suuntautuivat jokaisella kerralla yli tai ohi HIFK-maalin. HIFK sai rakenneltua hyvin peliä pariin otteeseen keskikenttäpelaaja Fredrik Lassaksen kautta, mutta ykkösluokan maalintekosektoreille HIFK ei päässyt.

Tauolle marssittiin lukemissa 0-0. HIFK:lla oli ensimmäisellä jaksolla kaksi laukausta maalia kohti ja IFK Mariehamnilla yksi. IFK Mariehamn sai viisi kulmapotkua ja HIFK yhden.

HIFK siirtyi 68. peliminuutilla 1-0 johtoon, kun vaihdosta kentälle tullut Kastriot Kastrati laukoi pallon maaliin. Loistavan esityön maaliin teki Tommi Vesala, jonka täydellinen matala keskitys löysi Kastratin oikean jalan takatolpalta. Maali oli toista ottelua HIFK:ssa pelanneelle Kastratille kauden toinen. Edellisessä matsissa VPS:ää vastaan Kastrati tarvitsi maaliinsa 10 minuuttia, kun nyt minuutteja ehti vierähtää vain kuusi.

80. peliminuutilla IFK Mariehamn tuli tasoihin. HIFK-puolustus sahattiin täydellisesti puhki ja lopulta Brian Span pääsi nostamaan rankkarialueen sisältä pallon tyylikkäästi yli Carljohan Erikssonin.

HIFK:lla oli hyvä paikka iskeä voittomaali, kun varsinaista peliaikaa oli alle viisi minuuttia jäljellä. Youness Rahimi pelasi hienon seinäsyötön Kastriot Kastratin kanssa ja Rahimi pääsi kokeilemaan hyvästä paikasta rankkarialueen sisältä. Otso Virtanen kuitenkin torjui Rahimin laukauksen. Heti seuraavasta hyökkäyksestä IFK Mariehamnin Brian Span haastoi HIFK-puolustuksen ja Span pääsi laukomaan, mutta Carljohan Eriksson torjui Spanin laukauksen kulmapotkuksi.

Lisää uutisia