vko.25 // 26.6.2015

Ilves venyi täpötäydessä Tammelassa (Ilves-HJK 1-1)

Jonne Hjelm oli kotijoukkueen sankari. (Kuva: Juha Tamminen)

Tampereen Ilves ja Helsingin jalkapalloklubi tasasivat pisteet Veikkausliigan perjantai-illan ainoassa ottelussa lukemin 1-1 (0-0).

Täpötäysi Tammelan jalkapallostadion eli 5050 ihmistä näki ensin kun Atomu Tanaka vei HJK:n johtoon 57. minuutilla. Jonne Hjelm kuitenkin tasoitti 86. minuutilla loppulukemiksi 1-1.

Ottelu käynnistyi helsinkiläisvierailija HJK:n pallonhallinnalla, mutta ensimmäinen loistopaikka avautui Ilvekselle. Jälleen juonikkaasti häärännyt Tomi Petrescu sai 10. minuutilla pallon haltuunsa HJK-puolustuksen taakse, mutta miehen nosto pomppi harmittavasti oikeaa tolppaa nuollen ohi. Pian tuon jälkeen HJK sai parin kulmapotkunsa ansiosta vaarallisia hässäköitä Ilves-maalille, mutta kotipuolustus kesti. Sitten 17. minuutin kohdilla HJK:n ykköspyssy Demba Savage sai pallon boxiin, mutta hänen ohjauksensa lensi hieman yli.

HJK piti avausjaksolla enemmän palloa, mutta todellisille maalipaikoille se ei tahtonut päästä millään. Parhaat maalitilanteet tulivatkin Ilvekselle. Ensin Lauri Ala-Myllymäki laukoi 22 metristä yli ja sitten 40. minuutilla Petrescu laukoi hienon vapaapotkun, mutta HJK-molari Saku-Pekka Sahlgren torjui. Vielä aivan ensimmäisen 45-minuuttisen lopussa Petresculla oi kertakaikkisen loistava maalipaikka, mutta HJK-puolustus pelasti tilanteen tyylikkäällä liukutaklauksella. Tauolle kiikarilukemissa.

Ilves juoksi toiselle jaksolle erittäin pirteällä jalalla ja ensimmäiset viisi minuuttia pyörittiin HJK-päädyssä. Hiljalleen HJK otti jälleen pallonhallinnan itselleen. Sitten 57. minuutilla nähtiin maali, kun vieraiden japanilaisvahvistus Atomu Tanaka laukoi maalinedustalta pallon vasempaan alapesään, 0-1.

Ilveksen Mika Lahtinen pääsi läpiajoon HJK-puolustuksen virheen takia 66. minuutilla. HJK-toppari Tapio Heikkilä liukui kuitenkin viime hetkillä väliin ja tilanteesta tuli ainoastaan kulmapotku Ilvekselle. Heti perään Ilves hyökkäsi vasemmalta vauhdikkaasti, mutta Sahlgren torjui. Laadukkaassa ottelussa mentiin päästä päähän. 71. minuutilla Ilveksen Ala-Myllymäki laukoi kovaa ja kaukaa, mutta Sahlgren torjui näyttävästi. Pari minuuttia myöhemmin HJK:lla oli paikka naulata matsi, mutta Ousman Jallowin ohjaus meni ohi. Ja 79. minuutilla Jallow oli taas avopaikassa, mutta jälleen ohjaus viuhui ohi.

Ääriään myöten täynnä olleen Tammelan stadionin yleisö sai lopulta haluamansa 86. minuutilla. Pallo pelattiin boxiin Jonne Hjelmille, joka laukoi vasurillaan pallon vasemman tolpan kautta maaliin. Koko joukkue juhli tasoitusosumaa tunteikkaasti ja Tammela ulvoi sekä kiljui riemusta seisaaltaan.

Ottelun lisäajalla Ilves painosti voimakkaasti ja hieman paremmalla tuurilla kovapotkuinen Antti Mäkijärvi ja kumppanit olisivat runtanneet voitto-osuman. Enempää maaleja ei kuitenkaan, joten aivan mahtava jalkapalloilta päättyi lopulta ehkäpä ansaittuun 1-1-tasapeliin.