AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 2.6.2015

Ennakko: IFK Mariehamn – SJK

Ennakko: IFK Mariehamn – SJK

Keskiviikon Veikkausliigakierroksen kärkikamppailuna pelataan sarjakolmosen IFK Mariehamnin ja pykälää korkeammalla olevan SJK:n kohtaaminen Wiklöf Holding Arenalla.

SJK hävisi edellisen Veikkausliigaottelunsa, kun se kohtasi HJK:n Seinäjoen Keskuskentällä. SJK johti vielä puoliajalla yli neljän tuhannen katsojan edessä Akseli Pelvaksen maalilla, mutta lopulta HJK onnistui iskemään kahdesti ja piti sarjan kärkipaikan itsellään. Tällä hetkellä tilanne sarjassa on kuitenkin edelleen jännittävä ja toisena oleva SJK on pelannut kaksi ottelua HJK:ta vähemmän. Piste-eroa on viisi pistettä, mutta jos SJK voittaisi molemmat rästiottelunsa, menisi se yhdellä pisteellä kärkeen.

IFK Mariehamn on myös aivan kiinni kärkipaikassa ja vain kahden pisteen päässä SJK:sta, joten tällä pelillä on suuri merkitys. Maarianhamina on vaikea paikka vierailla, mutta ainakin piste pitäisi ottelusta mukaan napata, jotta tilanne pysyisi sarjassa yhtä jännittävänä. Tappiokaan ei mikään katastrofi olisi, mutta viimeksi SJK on jäänyt pisteittä kahdessa perättäisessä ottelussa toukokuussa 2014 - eli yli vuosi sitten. Perättäiset tappiot ei muutenkaan ole SJK:lle yleisiä, kaudella 2013 tuo tapahtui vain kertaalleen heinäkuussa. Tällä kaudella moista ei ole suunnitelmissa.

Viime viikon SJK sai huilata, mutta sitä ennen pelattiin neljä peliä vain kymmenessä päivässä. Ymmärrettävästi tuolloin pelien välissä tehtiin lähinnä vain palauttavia harjoituksia. Pieni tauko peleistä onkin tehnyt hyvää joukkueelle.

- Maarianhamina on perinteisesti vaikea paikka vierailla, mutta olemme päässeet nyt vähän huilaamaan ja harjoittelemaankin. Siten odotamme jo innolla että pääsemme taas pelaamaan, kertoo SJK päävalmentaja Simo Valakari.

IFK Mariehamnin sairaslistalle liittyi taannoin uutena miehenä puolustaja Albin Granlund, joka on Petteri Forsellin ja Aleksei Kangaskolkan tavoin sivussa. Tommy Wirtasen, Amos Ekhalien ja Kristian Kojolan pelaaminen jo keskiviikkona on sen sijaan mahdollista.

Pelaajien loukkaantumistilanne SJK:lla on pysynyt hyvänä ja vain Marco Matrone on varmuudella sivussa. Jesse Sarajärvi on ollut koko alkukauden sivussa ja hän todennäköisesti ottaa ensi minuutit sarjaotteluissa sunnuntaina Kerho 07:n mukana, eikä siten matkusta Maarianhaminaan. Myös maalivahti Jere Koposella on pientä vaivaa, siten Kakkosessa FC YPA pelissä loistanut Paavo Valakari saatetaan nähdä penkillä tässä ottelussa. Pari edellistä peliä huilannut Bahrudin Atajic on jälleen mukana normaalisti. SJK pelaa tällä viikolla kotiottelun sunnuntaina, joten kahden ottelun viikko tuottanee jälleen pientä kierrätystä pelaajistoon.


IFK Mariehamn - SJK Wiklöf Holding Arenalla keskiviikkona 3.6. kello 18.30. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia