AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 28.5.2015

​SJK:lla oma fanijuna europelien kotiotteluihin

​SJK:lla oma fanijuna europelien kotiotteluihin

SJK miettii pääkaupunkiseutulaisten innostamista eurocup-peleihinsä. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK pelaa Eurooppa-liigan karsintoja ensi kertaa tänä kesänä ja kotiottelut pelataan Sonera Stadiumilla Helsingissä.

Suuria kysymyksiä talven aikana on ollut muun muassa miten saadaan Seinäjoen väki paikanpäälle Helsinkiin ja kuinka tapahtumaa markkinoidaan muille kuin SJK-kannattajille. Paljon riippuu myös vastustajista ja maasta minne vierasotteluita lähdetään pelaamaan.

- Meillä on oma juna varattuna, joka mahdollistaa 400 hengen liikuttamisen. Mutta haasteena on miten saamme herätettyä pääkaupunkiseudulla asuvat pohjalaiset mukaan ja muu siellä asuva väki. Se on positiivinen haaste markkinointiin. Alueellinen tuntemus on myös yksi haasteista. Itse tunnen Etelä-Pohjanmaan hyvin, mutta Helsinki tuo omia haasteitaan.

- Tässä vaiheessa myös muut seurat, HJK ja HIFK ovat lupautuneet olemaan apuna. Meillä tulee olemaan lehtimainontaakin pääkaupunkiseudulla, mutta sosiaalinen media on kuitenkin tässä ensi vaiheessa tärkeä kanava, kertoo SJK:n markkinointijohtaja Teemu Virtanen seuran verkkosivuilla.

Kotipeleihin SJK-kannattajat saadaan paikanpäälle omalla junalla, joka kulkee omien aikataulujen mukaan Seinäjoelta Helsinkiin ja takaisin. Bussilla paikanpäälle matkustava SJK:n joukkue majoittuu Helsinkiin jo pari päivää ennen otteluita. Vierasotteluihin joukkue ja yhteistyökumppanit puolestaan lähtevät omalla lentokoneella, joka lähtee suoraan Seinäjoen Rengonharjulta. Kannattajille järjestetään vierasotteluihin omat ryhmämatkansa hotellimajoituksineen.

SJK-junaan liput tulevat myyntiin jo ennakkoon ja lippupaketeissa on mukana pääsyliput peliin. Näistä tiedotetaan lisää ensi viikolla.

Lisää uutisia