AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 27.5.2015

​Ennakko: FC KTP-FC Lahti

​Ennakko: FC KTP-FC Lahti

FC KTP ja FC Lahti kohtaavat toistamiseen tällä kaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

Montaa päivää ei ole siitä, kun KTP saapui pitkältä Pietarsaaren vierasreissulta kotikonnuille. Torstaina se saa vastaansa tällä kaudella jo toistamiseen FC Lahden. Kauden avausottelussa huhtikuussa Lahdessa pisteet tasattiin 1-1 lukemilla.

Joukkueiden kohtaaminen oli tuolloin tyypillinen kauden avaus, jossa pelissä oli enemmän vauhtia kuin ajatusta. KTP oli pitkään kiinni kolmessa sarjapisteessä, Ilari Äijälän tunnin kohdalla tekemällä osumalla, mutta kotijoukkue rutisti väkisin tasoihin vartti ennen pelin päättymistä. Lahden Kisapuiston nurmimatto ei luonnollisesti ollut parhaassa mahdollisessa kunnossa ajankohdasta johtuen ja se vaikeuttikin kummankin joukkueen pelaamista.

Torstaina Kotkan uuden karhealla jalkapallotekonurmella nähdäänkin sitten todennäköisesti jo parempia syöttökuvioita. Lahdella on allaan kirvelevä vierastappio Ilvekselle lauantailta, kun taasen kotkalaisryhmässä juhlittiin sunnuntaina kauden ensimmäistä vierasvoittoa.

- Uskon, että jos uskalletaan pelata niin tulee hyvä jalkapallopeli. Kotkakin pyrkii pelaamaan maata pitkin. Pitää olla sitä pelillistä rohkeutta. Kotka useasti tulee voimakkaasti prässäten. Ei pidä sitä hetkellistä prässiä säikähtää vaan pitää olla kylmäpäisyyttä pelata itsensä prässin alta pois, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas ennakoi.

KTP:n peli ei ollut Jaroa vastaan kovin kummoista, mutta tiukan puolustuspelin ja onnistuneen viimeistelyn ansiosta pisteet matkasivat Kotkaan 0-2 lopputuloksella.

- Tehtiin pari tosi komeaa maalia ja saatiin mukaan hyvät pisteet. Se antaa meille hyvät lähtökohdat seuraavaan matsiin.Tahti ei helpota yhtään, mutta tietysti on mukavampi lähteä torstain otteluun voitto alla. Henkisesti tärkeä voitto joukkueelle, KTP-koutsi Sami Ristilä toteaa.

Ottelutahti jatkuu edelleen kiivaana ja Lahti ottelusta Ristilä ennakoi vaikeaa.

- Lahti tulee ihan varmasti kovaa. Kenttä on tällä kertaa loistava ja molemmat joukkueet pystyvät pelaamaan hyvää jalkapalloa. Toivottavasti saamme omaa maksimaalista suoritusta kentälle ja sitä kautta myös tulosta. Kuten sanoin, Lahti on tosi ärsytetty jengi tällä hetkellä. Heidän kausi ei ole lähtenyt ihan odotetusti käyntiin ja toivotaan, ettei se nyt meidänkään kustannuksella niin tee, Risu jatkaa.

KTP:n sairastuvalla on edelleen tunkua. Kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Samuli Kaivonurmi, Josh Mulvany, Shane McFaul sekä Sasha Anttilainen. Niin ikään Niko Ikävalkoa, Aleksi Tarvosta ja Marcus Heimosta tuskin nähdään pelaavassa ryhmässä.

FC Lahden pelaajatilanne on kiitettävä viimeistelyharjoituksia käynnistäessä.

- Ainoa varma poissaolija on (Pekka) Lagerblom, Korkeakunnas kertoo.

- Hän on mahdollisesti käytettävissä ensi viikon HIFK-ottelussa, Korkeakunnas päättää.


FC KTP - FC Lahti Arto Tolsa Areenalla torstaina 28.5. kello 18.30. ottelua voit seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia