AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 24.5.2015

HIFK kerää varusteita hyväntekeväisyyteen maanantaina

HIFK kerää varusteita hyväntekeväisyyteen maanantaina

HIFK järjestää maanantain kotiotteluunsa hyväntekeväisyyskeräyksen.

HIFK järjestää jalkapallovarusteiden hyväntekeväisyyskeräyksen maanantaina 25.5. pelattavassa HIFK-KuPS-ottelussa. Keräyksen kohteena ovat kenialaiset 7-16-vuotiaat pojat, jotka asuvat Nairobista noin 300 kilometriä luoteeseen sijaitsevassa Kapsabetin kaupungissa, Nandin läänissä.

Keniassa on tällä hetkellä pulaa kaikesta. Päiväansio on viisi euroa ja kaikilla ei ole työtä. Keskiansio on usein 20-30 euroa kuukaudessa. Keniassa koulunkäynti on maksullista, jonka lisäksi rahat menevät asumiskustannuksiin ja ruokaan. Perheillä ei ole varaa laittaa yhtään ylimääräistä rahaa lastensa harrastuksiin.

- Pelikenttänä on tasainen nurmikenttä, jota käytetään myös eläinten laiduntamiseen. Varusteita ei ole ja pelit pelataan avojaloin. Kaikilla ei ole edes yksiä kenkiä, puhumattakaan nappiksista, jalkapallovarusteiden hyväntekeväisyyskeräyksestä vastaava Marko Koivuneva kertoo.

Koivunevan mukaan Kapsabetin lapset haluaisivat kovasti pelata otteluita, mutta siihen ei ole riittäviä edellytyksiä.

- Pääsääntöisesti pojat pelaavat keskenään iltaisin, koulun jälkeen. Varat eivät riitä matkustamaan edes lyhyitäkään matkoja toisten joukkueiden luo,

Tarkoituksena on muodostaa Nandin lääniin sen neljään districtiin omat joukkueet, Koivuneva kertoo.

- Unelmana on että saamme kerättyä näille neljälle joukkueelle peliasut ja kengät 25 kappaletta joukkuetta kohden.

Keräyksessä avustamassa on myös Kenian suurlähetystö ja Kenian suurlähettiläs Dr. Joe Sang kävi viime viikolla tutustumassa HIFK Fotbollin juniorijalkapalloilijoihin ja joukkueiden olosuhteisiin Väinömöisen kentällä Helsingissä.

HIFK Fotboll haastaa kaikki jalkapallon ystävät tuomaan maanantaina 25.5. kello 18:30 Sonera-stadionilla pelattavaan HIFK-KuPS-otteluun kaikki käyttökelpoiset jalkapallokengät, peliasut, polvisuojat ja pallot.

Jalkapallovarusteet suositellaan tuotavan muovikasseissa ja varustekeräys suoritetaan pohjoispäädyn lipunmyyntipisteen läheisyydessä.

Lisää uutisia