AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 24.5.2015

Ennakko: FC Inter-IFK Mariehamn

Ennakko: FC Inter-IFK Mariehamn

Onko Dever Orgill mukana taas maanantaina? (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigaottelut jatkuvat FC Interin osalta jälleen maanantaina, kun joukkue saa vastaan Veritas Stadionilla pelattavaan otteluun pirteästi kautensa aloittaneen IFK Mariehamnin.

Inter lähtee maanantain koitokseen tappio niskassaan. Joukkue hävisi oman ottelunsa vieraskentällä torstaina HJK:lle 2-0, kun taas saarelaiset onnistuivat ehkä kenttätapahtuminen vastaisestikin voittamaan RoPS:n kotikentällään 1-0.

Moni niin sanottu asiantuntija ei ehkä povannut IFK:lle ennen kauden alkua näin hyvin sujuneita otteluita. Petteri Forsellin ja Aleksei Kangaskolkan loukkaantumisten odotettiin syövän joukkueen tehoja, mutta näin ei kuitenkaan ole käynyt. Pekka Lyyskin suojatit ovat näyttäneet, että tehoja löytyy myös laajemmalta rintamalta.

- IFK on aloittanut kauden hyvin, vaikka heillä on kaksi tärkeää pelaajaa ollut sivussa. Maalinteko ei ole heille ollut koskaan ongelma, mutta tällä kaudella heidän puolustuspelaaminen on ollut myös parempaa, kehaisee Interin päävalmentaja Job Dragtsma maanantain vastustajaa.

Kohteliaisuuteen vastataan samalla mitalla IFK:n suunnalta.

- Inter on aloittanut hyvin ja tehnyt paljon maaleja. He ovat selvästi suuntautuneet hyökkäävään jalkapalloon, Grönvittin kakkosluotsi Peter Lundberg sanoo.

Interin ja IFK ovat kohdanneet toisensa jo peräti kolme kertaa tällä kaudella. Joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti Liigacupissa ja vielä juuri ennen kauden alkua harjoitusottelussa.

- Ottelumme ovat olleet melko tasaisia oikeastaan aina. Samaa povaan myös huomiselle. IFK on muuttanut pelitapaansa vuosien saatossa entistä pelaavammaksi. Myös meidän pelaamisemme perustuu pallon hallintaan, joten vauhdikas ottelu on varmasti luvassa huomenna, ennakoi päävalmentaja Dragtsma.

Kova pelitahti on koetellut Interin pelaajia melkoisesti alkukauden otteluissa. Joukkue menetti sairastuvalle HJK-ottelun seurauksena Oskari Qvickin. Täydennystä pelaavaan kokoonpanoon on luvassa kolmen pelaajan verran.

- On selvää, että vammoja tulee, kun pelataan tähän tahtiin. Huomisen pelin jälkeen tahti kuitenkin normalisoituu. Vaikka menetimme HJK-ottelussa Oskarin, niin saamme vastaavasti huomenna mukaan Ari Nymanin, Eric Matoukoun ja Kaan Kairisen. Myös Henri Lehtosen pitäisi olla pelikunnossa, toteaa Dragtsma.

Qvickin lisäksi Interin kokoonpanosta ovat edelleen sivussa Jukka Lehtovaara, Vahid Hambo, Kalle Kauppi ja Diogo da Costa.

Ilman ongelmia ei ole selvinnyt IFK:kaan, joka on parissa edellisessä ottelussa ollut hyvin ohuella kokoonpanolla. Toiveissa on kuitenkin sekä Philip Mantillan että Dever Orgillin paluu kokoonpanoon maanantaina.


FC Inter - IFK Mariehamn Veritas Stadionilla maanantaina 25.5. kello 18.30. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia