AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 21.5.2015

Pihapelipäivä innosti ihmiset liikkumaan ja auttamaan

Pihapelipäivä innosti ihmiset liikkumaan ja auttamaan

Pihapelipäivää vietetään vuosittain helatorstaina ja tapaninpäivänä.

Helatorstaina vietetty Pihapelipäivä onnistui erinomaisesti. Edellisvuoden tapaan myös Veikkausliiga ja seurat osallistuivat Pihapelipäivään.

Viikko sitten helatorstaina vietetty Pihapelipäivä onnistui erinomaisesti. Pihapelit nousivat näyttävästi esiin useassa mediassa. Lukuisat urheilutoimijat ympäri Suomen järjestivät pihapeleihin liittyviä tapahtumia ja varustekeräyksissä saatiin lahjoituksina noin tuhat liikuntavälinettä, jotka toimitetaan apua tarvitseville perheille.

Pihapelipäivän tärkeimpänä saavutuksena yksittäiset ihmiset innostuivat järjestämään pihapelejä ympäri Suomen. Suomesta tehtiin päivän ajaksi yksi iso pelikenttä, joka täyttyi yhdessäolosta, naurusta ja pelailun ilosta.

Veikkausliiga oli näkyvästi mukana Pihapelipäivässä. Jokaisessa helatorstain kuudessa ottelussa järjestettiin varustekeräys ja erilaisia aktiviteetteja katsojille. Tällä tavalla seurat toivat pihapelit osaksi ottelutapahtumaa.

–Haluan kiittää Veikkausliigaa ja seuroja osallistumisesta. Pihapelailu ei valitettavasti ole enää kovinkaan monen ihmisen tapa viettää vapaa-aikaa, ja näiden teemapäivien (helatorstai ja tapaninpäivä) avulla haluankin nostaa ne puheenaiheeksi ja saada ihmiset taas innostumaan pelailusta. Urheilu on paljon muutakin kuin suorittamista, sen tulisi olla hauskaa ajanvietettä. Toivottavasti monet uudet ihmiset viettivät niin mukavan päivän pihapelien merkeissä, että seuraava kerta on jo mahdollisimman pian, sanoo Pihapelipäivän perustaja Vili Nurmi.

–Pihapelipäivän ajatus on aivan upea. Olimme tosi mielellämme mukana tänäkin vuonna ja oli hienoa, että kaikki seurat lähtivät mukaan. On ilmeistä, että asia koetaan tärkeäksi. Urheilussa on kyse niin paljon muustakin kuin vain voittamisesta ja häviämisestä, toteaa Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

Pihapelipäivän tavoitteena on myös auttaa ihmisiä liikunnan pariin. Varustekeräysten tuotto ohjataan muun muassa vähempivaraisille perheille joilla ei itsellään ole kenties varaa hankkia liikuntavälineitä. Keräyksiä järjestettiin ympäri Suomen ja ensimmäisten arvioiden ja laskelmien mukaan varusteita kertyi jopa tuhat kappaletta. Varusteista on suuri apu monelle perheelle.

Tänä vuonna Pihapelipäivä sai myös kansainvälistä huomiota, sillä Englannin Valioliigassa pelaava Everton viesti päivästä omien kanaviensa kautta.

–Unelmani on, että tulevaisuudessa Pihapelipäivä on maailman suurin urheilutapahtuma. Pihapelipäivä ei yritä liikuttaa ihmisiä, vaan saada yksittäiset ihmiset ja organisaatiot innostumaan ja pitämään hauskaa yhdessä liikkuen kullekin sopivimmalla tavalla. Toivottavasti Veikkausliiga on jatkossakin mukana viemässä sanomaa pelailun hauskuudesta ja yhteisöllisyydestä eteenpäin, Vili Nurmi pohtii tulevaisuutta.

Lisää uutisia