vko.20 // 20.5.2015

​SJK jyräsi Ilveksen tauon jälkeen (SJK-Ilves 3-0)

SJK piti kotisaldonsa kuluvalla kaudella edelleen puhtaana ja siirtyi ainakin hetkeksi sarjataulukon kärkeen kaatamalla keskiviikkona Ilveksen puhtaasti 3-0.

Tauolla oltiin vielä maalittomissa tasalukemissa, mutta heti toisen puoliajan alussa Toni Lehtinen vei SJK:n johtoon. Jussi Vasara tuplasi johdon tunnin kohdalla ja Richie Dorman lisäsi etumatkaa vain neljä minuuttia myöhemmin.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen ja Ilves prässäsi rajusti jopa kolmella miehellä melko ylhäältä. SJK pystyi murtamaan prässin, muttei päässyt sen jälkeen murtautumaan Ilveksen puolustuksen läpi.

Ilves sai puoliajan parhaan tilanteen, kun Antti Ojanperä pääsi laukomaan boksin sisältä. Aksalu oli hyvin sijoittuneena ja pallo kimposi hänen käsiensä kautta ylärimaan. Peli jatkui ja mitä pidemmälle puoliaikaa mentiin, sitä enemmän SJK otti pelin haltuunsa. Tauko tuli kuitenkin vastaan ja sinne mentiin maalittomassa tilanteessa.

Toiselle puoliajalle SJK teki hieman muutoksia pelaamiseensa ja tämä näkyi välittömästi. Puoliaika ei ehtinyt kauaa vanheta, kun toppari Cedric Gogoua avasi vapauttavalla syötöllä Toni Lehtisen karkumatkalle. Toni laittoi pallon varmasti verkkoon ja samalla maali nosti hänet SJK:n kaikkien aikojen maalitilastossa jaetulle kärkipaikalle Mikael Muurimäen kanssa.

Maali käytännössä sinetöi pelin, sillä Ilveksen peli oli revitty auki ja SJK sai tilanteita maalin jälkeen useampaan kertaan. Pääsosin niistä kuitenkin saatiin kulmapotkuja, mutta viimein tunnin pelin jälkeen verkko heilui jälleen. Wayne Brown antoi kulmapotkun ja sitä oli jatkamassa Mehmet Hetemaj. Pallo tippui Jussi Vasaralle pilkun kohdille ja tämä laukoi samantien vasemman tolpan kautta pallon maaliin.

Ja vain pari minuuttia edellisestä riisti Cedric Gogoua pallon Antti Mäkijärveltä keskialueella, otti muutaman askeleen eteenpäin ja syötti oikealla laidalla viilettäneelle Wayne Brownille. Brownin vetoon Mika Hilander ehtii väliin, mutta hyvin tilanteessa mukana ollut Richie Dorman saa irtopallon ja ampuu sen voimalla verkkoon.

SJK:lla oli vielä paikkoja lisämaaleihinkin, kertaalleen Tuco, Johannes Laaksonen ja Akseli Pelvas pääsivät yrittämään samassa tilanteessa, mutta pallo meni lopulta yli Ilves maalin. Myös Wayne Brown pääsi kokeilemaan kaukaa laukauksella, mutta vedoissa ei ollut joko tarpeeksi ruutia tai oikeaa osoitetta.

SJK voitti kuitenkin komeasti ja ansaitusti 3-0 luvuin ja nousi samalla Veikkausliigan kärkeen, kun kärkijoukkueet ovat kaikki pelanneet yhdeksän ottelua.