AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 20.5.2015

Korkeakunnas: "Nyt Toivomäen koulukiusaaminen loppuu"

Korkeakunnas: "Nyt Toivomäen koulukiusaaminen loppuu"

Henri Toivomäki Kuopiossa uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

Liki sata ottelua siihen meni, kunnes Henri Toivomäki iski liigauransa ensimmäisen maalin. Osuma jäi voittomaaliksi, kun FC Lahti otti keskiviikkona kauden ensimmäisen vierasvoittonsa KuPS:n kaaduttua selvin 3-0 lukemin. FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli syystäkin mielissään voitosta ja tietysti myös maalihanojen aukeamisesta.

Kuhnurit siirtyi ottelussa johtoon puolen tunnin pelin jälkeen. Xhevdet Gela osui kulmapotkun jälkitilanteesta ylärimaan, jonka paluupallosta Henri Toivomäki niittasi pallon tyhjään maaliin. Osuma oli 97. Veikkausliigaotteluaan pelanneelle Henri Toivomäelle uran ensimmäinen.

- Luulen, että nyt se koulukiusaaminen kopissa loppuu, Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas nauroi seuran verkkosivujen mukaan.

- Odotan innolla sitä kakkua, jonka Toivomäki tuo koppiin huomenna. Sen pitää olla maaginen, koska siihen meni melkein sata peliä, "Toke" jatkoi.

Henrik Moisander piti toisella jaksolla FC Lahden johdossa muutamalla loistotorjunnallaan. Varsinkin tunnin jälkeen hän otti todellisen gamesaverin Joachim Osvoldin laukaukseen.

- Sen takia meillä on liigan paras veska. Hän teki todella hyviä torjuntoja tärkeillä hetkillä. Varsinkin se yksi oli aivan maaginen, en ole hetkeen nähnyt sellaista torjuntaa, Korkeakunnas hehkutti.

FC Lahdelle voitto oli toinen tällä kaudella. Joukkue oli Korkeakunnaksen mukaan ilmiselvästi suuttunut ja sisuuntunut edellisestä RoPS-tappiosta.

- Tämä oli poikien voitto. Urani yksi helpoimmista joukkueen sytyttämisistä. Sen verran motivoitunut joukkue tänään oli ennen peliä. Johtajia oli niin kopissa kuin kuin kentälläkin tänään.

- Ajattelimme, että jos pystymme pitämään SJK:n nollilla, niin silloin pystymme KuPSinkin. Hyvä puolustus- ja maalivahtipelaaminen antoi mahdollisuuden voittaa, Korkeakunnas kertoi.

Matheus Alves iski 78. minuutilla FC Lahden toisen maalin rangaistuspilkulta Babacar Diallon kaadettua boksiin juosseen Drilon Shalan. Xhevdet Gela viimeisteli kymmenen minuuttia myöhemmin ottelun loppulukemat 3-0 Petri Pasasen loistavasta poikkisyötöstä.

Lisää uutisia