AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 20.5.2015

​IFK Mariehamn kukisti RoPSin (IFK Mariehamn-RoPS 1-0)

​IFK Mariehamn kukisti RoPSin (IFK Mariehamn-RoPS 1-0)

IFK Mariehamn katkaisi RoPSin viiden ottelun voittoputken ja jatkoi vahvoja otteitaan ottamalla rovaniemeläisistä keskiviikkona 1-0-voiton.

IFK:n johtomaalin iski jo ottelun 13. minuutilla kapteeni Jani Lyyski. Tämä jäi myös ottelun ainoaksi maaliksi ja pisteet jäivät Maarianhaminaan.

Ottelu sai ikävän alun, kun IFK-puolustaja Albin Granlund loukkaantui jo reilun kolmen minuutin jälkeen törmättyään kentänlaitarakenteisiin. Josef Ibrahim sai näin pikakomennuksen kentälle. RoPS hallitsi alkuminuutit ilman merkittäviä paikkoja.

IFK iski kuin tyhjästä 13. minuutilla. RoPSin maalivahti Ricardo kadotti pallon varsin helponnäköisesti, IFK-kapteeni Jani Lyyski reagoi nopeimmin ja pamautti irtopallosta johtomaalin. Tämän jälkeen edettiin jälleen RoPSin hallinnassa, mutta IFK-puolustus hyvän ottelun pelannut Walter Viitala viimeisenä lukkona piti vieraat pois vaarallisimmilta maalipaikoilta. Taukoa kohden IFK sai hiukan paremmin otetta, mutta kaikkineen ensimmäinen 45-minuuttinen edettiin RoPSin merkeissä.

RoPS tuli tauolta uudella höyryllä ja niin Viitala kuin Lyyski joutuivat venyttämään äärimmilleen RoPS-laukausten eteen maalin estääkseen. Tilanne pysyi sitkeästi 1-0:ssa ja RoPS alkoi selkeästi hiukan hermostua. Vieraat hakivat ratkaisua yhä enemmän pitkillä palloilla, jotka IFK-puolustus pystyi selvittämään suhteellisen helposti.

Painetta IFK-maalilla riitti loppuun saakka, mutta RoPS ei saanut hallinnastaan palkintoa. Erittäin ohuella miehistöllä otteluun lähtenyt kotijoukkue taisteli loppuun saakka ja piti numerot 1-0:ssa.

Lisää uutisia