vko.20 // 20.5.2015

FC Lahti murskasi KuPS:n (KuPS-FC Lahti 0-3)

FC Lahti kukisti KuPS:n Kuopiossa maalein 3-0 (1-0). Lahden maaleista vastasivat uransa ensimmäisen liigamaalin tehnyt Henri Toivomäki, rangaistuspotkusta osunut Matheus Alves sekä Xhevdet Gela.

FC Lahti kehitti ensimmäisen tekopaikkansa jo kahden ja puolen minuutin kohdalla, jolloin Gela pääsi takatolpalla tavoittelemaan mainiota keskityspalloa. Ohjaus muutamasta metristä meni KuPS-maalin ylitse. Uusi maalintekopaikka tuli kymmenen minuutin kuluttua, jolloin Jussi Länsitalo riisti pallon Charles Traffordilta edeten vetopaikkaan, KuPS-vahti Tomi Maanoja otti vedon haltuunsa.

Lahti pelasi ensi jaksolla terävämmin ja ansaittu johtomaali nähtiinkin puolen tunnin kohdalla: kapteeni Mikko Hauhia sinkosi pitkän rajaheiton KuPS-alueelle, jossa pallo lauottiin ensin yläriman kautta maaliviivalle ja jatkotilanteesta pääsi puolustaja Henri Toivomäki viimeistelemään peliuran ensimmäisen liigamaalinsa: 0-1. Pian tämän jälkeen Lahti sai sivuvaparin, jonka Toivomäki keskitti ja Matheus Alves puski hiukan KuPS-maalin ohitse. Tauolle mentiin 0-1-lukemissa.

KuPS sai ensi jakson aikana hyvää otetta peliin ja aloitti toisenkin jakson hyvin. Keskikenttäpelaaja Petteri Pennanen keskitti vapaapotkun, josta Trafford pääsi puskemaan ja maalivahti Henrik Moisander venytti yhden käden torjunnallaan pallon kulmapotkuksi (52 min). 59 peliminuutin kohdalla nähtiin myös mainio KuPS-maalipaikka, joka kuivui kulmapotkuksi.

KuPS haki lisää hyökkäysvoimaa vaihtamalla Dani Hatakan ja Freddy Adun kentälle. Ratkaisun makua leijui ilmassa, kun Lahdelle vihellettiin rangaistuspotku 77 peliminuutin kohdalla. Matheus Alves sijoitti pallon verkkoon ja vierasjoukkue tarrasi vankasti voittoon kiinni. Kuopiolaisten tilanne vaikeutui entisestään keskikenttäpelaaja Ebrima Sohnan saatua toisen varoituksensa 81 minuutin kohdalla. Kotijoukkue pelasi loppuajan vajaalla ja FC Lahti kaunisteli voittolukemiaan 86 minuutin kohdalla Gelan onnistuessa viimeistelyssä. Lahti ansaitsi hienon voittonsa ja joukkueen pukukopissa raikuivat iloiset voitonlaulut ottelutapahtuman päätyttyä.