AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 5.5.2015

​Veikkausliiga mukana helatorstain Pihapelipäivässä

​Veikkausliiga mukana helatorstain Pihapelipäivässä

Veikkausliigan seurat ovat mukana helatorstaina 14.5. järjestettävässä Pihapelipäivässä. Pihapelipäivä on liikunnallinen pop up -tapahtuma, jonka tavoitteena on nostaa pihapelien huomiota ja innostaa ihmisiä pelailemaan ja leikkimään yhdessä.

Veikkausliiga on viime vuoden tapaan vahvasti mukana helatorstain 14.5. Pihapelipäivässä. Jokaisessa helatorstain kuudessa Veikkausliigaottelussa järjestetään liikuntavälinekeräys. Kerätyt varusteet toimitetaan vähempivaraisten perheiden hyväksi, jotta liikunta olisi mahdollista jokaiselle. Tämän lisäksi ottelutapahtumissa on muuta teemaan liittyvää toimintaa.

Viime aikoina liikuntaharrastusten hinta ja erityisesti lasten vähäinen liikunta ovat nousseet puheenaiheiksi. Pihapelipäivä pyrkii omalta osaltaan viestimään yhdessä tekemisen hauskuudesta, pelailusta ja liikunnallisesta elämäntavasta yhdessä kavereiden kanssa. Toiveissa on, että helatorstaina kentät ja puistot täyttyvät iloisista ihmisistä jotka liikkuvat parhaaksi katsomallaan tavalla, pääasia että tehdään mukavia asioita yhdessä. Pihapelipäivä pyrkii tekemään helatorstaina 14.5. koko Suomesta yhden ison ja iloisen pelikentän.

- Liian usein urheilu nähdään suorittamisena jota tehdään ainoastaan ohjatuissa harjoituksissa. Itse haluan ennen kaikkea korostaa sen helppoutta, hauskuutta ja yhdessä tekemistä. Suomi on pullollaan pelikenttiä ja puistoja joissa on tilaa pelailla yhdessä kavereiden kanssa, otetaan ne siis takaisin ihmisten käyttöön. Haastankin kunnat mukaan talkoisiin avaamalla portit myös seurojen ja ohjattujen vuorojen ulkopuoliseen toimintaan, kenttä on kaunis kun siellä on pelailijoita. On myös hyvä muistaa, että jokainen Veikkausliigan pelaaja on viettänyt tuhansia tunteja ohjattujen harjoitusten ulkopuolella pelaillen monipuolisesti eri pelejä yhdessä kavereidensa kanssa, yleensä sen takia että se on ollut mukavaa ajanvietettä, sanoo Pihapelipäivän puuhamies Vili Nurmi.

- Omassa lapsuudessani kavereiden kanssa pelailu milloin missäkin oli jokapäiväistä. Nyt minulla on neljä lasta, mutta heidän liikunnalliset aktiviteettinsa tuntuvat rajoittuvan koululiikuntaan ja järjestettyihin harrastuksiin. Välillä toki yritetään häätää heitä pihalle, mutta kovin projektiluontoista tuntuu tuo liikkuminen olevan, luonnehtii Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

Pihapelipäivä on liikunnallinen pop up -päivä, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan yhdessä juuri sillä tavalla kuin itse parhaaksi kokevat. Pihapelipäivä järjestetään kahdesti vuodessa, tapaninpäivänä ja helatorstaina. Toivottavasti positiiviset kokemukset ruokkivat innostusta ja tulevaisuudessa pihapelit kuuluvat jokaiseen päivään.

Lisää uutisia