vko.17 // 29.4.2015

​RoPS avasi pistetilinsä (RoPS – HIFK 2-0)

Kauden kolmella tappiolla aloittanut RoPS avasi pistetilinsä keskiviikkona kaatamalla HIFK:n Rovaniemellä maalein 2-0 (1-0).

Janne Saksela vei kotijoukkueen johtoon aivan ensimmäisen puoliajan lopulla ja Juha Pirinen iski reilun tunnin pelin jälkeen taululle 2-0-loppulukemat.

Rovaniemen Palloseura reivasi liigakurssiaan keskiviikkona Helsingin IFK:n kustannuksella. Kauden ensimmäinen voitto irtosi laitapakkien tonteilta keskikentälle nostettujen Sakselan ja Pirisen maaleilla. RoPSille 2-0 (1-0) voitto oli enemmän kuin tervetullut kolme tappiopelin jälkeen.

Saksela rankaisi "stadin kingejä" aivan avausjakson loppuhetkillä. Maali päätti RoPSin 256 minuutin kuivan kauden.

Suurimmat muutokset RoPSilla olivat Sakselan ja Pirisen nostaminen laidoillaan ylemmäs, Antti Okkosen siirtäminen oikeaksi pakiksi ja Gambian maajoukkuetopparin Abdou Jammehin paluu Obilorin pariksi. Järein muodonmuutos oli silti puolustuksen keskustassa. Abdou Jammeh näytti nyt mikä on oikeasti miehiään. Penkiltä vauhtia ottanut toppari katkoi hyvin ja luki tilanteet oikein ja maltilla.

Toppariosasto oli mukana RoPSin toisessa maalissa 67. minuutilla. Obilor puski Moshtagh Yaghoubin tarjoileman kulman, jonka HIFK-puolustus vielä torjui. Reboundin iski Pirinen verkkoon, 2-0.

"Mosa" Yaghoubi pelasi RoPSin keskikentällä ensimmäisen täyden ottelun ja oli ehdottomasti joukkueen kermaa. Hän pystyy taitavana pelurina rytmittämään peliä ja pitämään palloa kun sitä tarvitaan.