AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 28.4.2015

VPS:lla edessä kotiavaus

VPS:lla edessä kotiavaus

Oka luotsaa VPS:n kohti kotikauden avausta. (Kuva: Juha Tamminen)

Vaasan Palloseura korkkaa keskiviikkona Hietalahden jalkapallostadionin nurmen, kun se saa kotiavauksessaan vastaansa IFK Mariehamnin. VPS on käsitellyt tappiollisen KuPS-avauksen ja on nyt valmis avaamaan pistepussinsa.

Hietalahden stadionilta on vedetty nurmea suojaava harso pois, jotta päätähdet voivat astella keskiviikkona ensimmäistä kertaa estradille taistelemaan sarjapisteistä.

VPS ja IFK Mariehamn ovat ne joukkueet, jotka kentällä nähdään. Viime kaudella jokainen keskinäinen kohtaaminen päättyi Vepsun voittoon, sillä myös kauden ensimmäisen välienselvittelyn lopputulos vaihdettiin Palloliiton päätöksellä vaasalaisvoitoksi.

- IFK Mariehamnin puolustus on kehittynyt, mutta kyllä me sieltä aukot löydämme. Meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa ottelu, päävalmentaja Olli Huttunen uskoo VPS:n sivuilla

VPS aloitti kauden tappiolla, kun se hävisi Kuopiossa 0-1-lukemin. Ottelu on analysoitu, VPS on nyt entistä valmiimpi.

- Se oli kauden avausotteluksi yllättävänkin hyvä. Koko joukkueen puolustaminen toimi, emmekä jääneet missään vaiheessa jalkoihin, vaikka vastassa oli kova joukkue. Hyökkäysrakentelussa olivat suurimmat ongelmat.

Huttusen mukaan kokoonpano tulee olemaan hyvin samanlainen kuin edellisottelussa, lukuun ottamatta pieniä muutoksia.

- Se, tarkoittaako se pelitavallisia vai kokoonpanomuutoksia, täytyy vielä miettiä.

VPS:n leirissä yksi erityiesesti Dever Orgillin maalivire on pistetty erityisesti merkille.

- Hän on tällä hetkellä IFK:n syömähammas. Me tiedostamme hänen vahvuudet, mutta emme aseta häntä miesvartiointiin, Huttunen paljastaa.

Siihen saattaa vaikuttaa erityisesti terveystilanne. Edellisottelun huilannut Tony Björk on mukana, kun taas Denis Abdulahin flunssa saattaa pitää miehen sivussa keskiviikkona.

VPS-IFK Mariehamn Hietalahden stadionilla keskiviikkona 29.4. kello 18.30. Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia