AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 28.4.2015

Molemmilla avausvoitto kiikarissa

Molemmilla avausvoitto kiikarissa

Keke odottaa tiukkaa ottelua. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves matkustaa keskiviikkona kauden kolmanteen sarjamatsiinsa Pietarsaareen, missä isäntäjoukkueena toimii FF Jaro. Molemmat joukkueet ovat pelanneet tällä kaudella kaksi ottelua Veikkausliigassa ja molemmilla on saaliinaan yksi tasapelipiste.

Lähes kaksikymmentä vuotta sitten FF Jaro pelasi viimeksi Tampereen Ilvestä vastaan Veikkausliigaa. Vuonna 1996 joukkueet kohtasivat kahdesti Ilveksen voitettua molemmat ottelut 1-0-tuloksella. Nuo tappiot olivat Jaron kannalta todella ikäviä, sillä kuusi pistettä otteluista ottamalla joukkue olisi ollut kauden päätyttyä hopealla.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa Veikkausliigassa ennen keskiviikkoa kuusi kertaa: Ilves on voittanut näistä kolme, kerran on pelattu tasan ja Jaro on voittanut näistä kohtaamisista kaksi. Vuosikymmenten takaiset asiat eivät kuitenkaan merkitse mitään. Ainut aikalainen joka tuon ajan joukkueista on jäljellä löytyy Jaron penkin päästä.

Keskiviikkona kehiin astuva Ilves ei kuitenkaan ole sama joukkue jonka Alexei Eremenko kohtasi melkein 20 vuotta sitten. Nyt vastustajana on joukkue joka koostuu pääasiassa puoliammattilaisista jalkapalloilijoista. Suurimmalla parhaat saavutukset ovat jo takanapäin ja Tampere Unitedin riveistä.

- On vaikea sanoa millä tavalla Ilves tulee pelaamaan keskiviikkona. He ovat pelanneet kaksi peliä mutta niiden pohjalta on vaikea vetää suuria johtopäätöksiä. Inter-ottelussa joukkue pelasi paljon paineen alla, Eremenko toteaa.

Tupsukorvien Veikkausliigakaudesta ei todellakaan ole odotettavissa helppoa. Joukkueessa on kyllä paljon kokemusta ja Veikkausliigasta tuttuja pelaajia. Vastapainoksi ringistä löytyy paljon nuoria, vielä pääsarjatasolla kokemattomia pelaajia. Yksi kokenutta kaartia edustava pelaaja on Heikki Aho joka edusti Jaroa vielä muutama vuosi takaperin. Myös maalivahti Mika Hilanderilla on kokemusta Jarosta.

Jaro pääsee otteluun melkein parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Ainoat poissaolijat ovat maajoukkueen mukana oleva Sergei Eremenko, loukkaantumisestaan edelleen toipuva Kevin Larsson ja Mathias Kullström, joka lauantaina pelannee kauden ensimmäisen ottelunsa JBK:n riveissä

Ilves on saanut mukavasti lisää leveyttä miehistöönsä. Sairastelustaan toipunut keskikenttämies Eero Korte sekä reisivammansa kuntoon hoitanut puolustaja Antti Koskinen palasivat Ilveksen kokoonpanoon viime ottelussa. Molemmat pelaajat vaihdettiin kentälle toisella jaksolla ja esitykset olivat heti pirteitä. Lisäksi sarja-avauksesta pikkuvammojen vuoksi viime hetkillä sivuun joutunut nigerialaislaitahyökkääjä Emenike Mbachu oli hänkin kuntoutunut ja mies otettiin myös vaihdosta kentälle edellisessä KTP-ottelussa.

Ilveksen päävalmentaja Keith Armstrong odottaa tiukkaa ottelua.

- Viime torstain kotiottelusta KTP:tä vastaan jäin kaipaamaan maalia. Kuitenkin KTP tulee olemaan hankala vastustaja monelle ja meidän pojat voivat olla tyytyväisiä suoritukseensa. Oli hyvä, kun saimme Koskisen ja Korteen takaisiin kokoonpanoon ja nyt meillä on taas enemmän vaihtoehtoja.

- Jaro on vahvistunut viime viikkojen aikana. Keskikenttä on uudistunut ja puolustuspäässä on isoja pelaajia. Jarolla on takana tosi tasainen peli SJK:n kanssa ja odotan tosin tiukkaa ottelua keskiviikkona. Toivottavasti me pystymme kääntämään tuo pelin meille.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Henry Chidozie Ugwunna, Jaakko Rantanen sekä Jaakko Juuti. Keskikenttäpelaaja Juuti on toipunut selkävammastaan jo harjoittelukuntoon ja mies nähtäneen toukokuun aikana jälleen kokoonpanossa.

FF Jaro-Ilves Pietarsaaren Keskuskentällä keskiviikkona 29.4. kello 18.30. Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia