AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 25.4.2015

Haka valmis heittämään kapuloita HJK:n rattaisiin

Haka valmis heittämään kapuloita HJK:n rattaisiin

HJK on hallitseva cup-mestari (Kuva: Juha Tamminen)

Haka taistelee Suomen Cupin välieräpaikasta sunnuntaina, kun Tehtaan kentälle tulee vastaan HJK. Ottelu alkaa kello 16.00.

Haka on raivannut tiensä jo kahdeksan parhaan joukkoon. Edellisen rangaistuspotkukilpailuun venyneen MuSa-ottelun rasitukset on ravisteltu jaloista pois ja joukkue on valmiina iskemään HJK:n kimppuun.

- Lähdemme peliin hyvillä fiiliksillä. Meillä on hyvä harjoitusviikko takana ja edessä on iso peli, kun Suomen paras joukkue on tulossa vastaan, Hakan päävalmentaja Kari Martonen kertoo joukkueen tunnelmista seuran verkkosivuilla.

Joukkueet kohtasivat samassa vaiheessa cupissa myös viime kaudella, mutta tuolloin HJK oli 3-0 numeroin vahvempi. Tulos ei kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä Hakalla oli vielä tasatilanteessa muutama todella makoisa maalipaikka, mutta tuolloin onnikaan ei ollut mukana. Tällä kertaa paikoista on viimeisteltävä maalit, jotta välieräpaikasta voidaan unelmoida.

- Meillä täytyy olla yhtenäinen joukkuepalaaminen ja meidän on oltava tehokkaita maalipaikoissa. Meidän pitää pystyä päättämään hyökkäyksistä. Puolustuksessa on onnistuttava ottamaan HJK:lta tila pois yhtenäisellä puolustuspelillä, Martonen kertaa Hakan voittoaseita.

HJK on hallinnut kotimaisia kenttiä viime vuodet ja viime kaudella helsinkiläiset juhlivat tuplamestaruutta. Se on kuitenkin osoittanut myös haavoittumisen merkkejä, kun edellisessä cupin ottelussa PK-35 Vantaa pakotti sen aina jatko-otteluun saakka, mutta lopulta HJK puristi 2-1-voiton.

- Ei mikään joukkue maailmassa ole voittamaton. Vastus on Suomen paras ja se toimii meille hyvänä mittarina siinä mitä meidän pitää parantaa joukkueena ja yksilöinä. Niin kuin sanoin, aina on mahdollisuudet voittaa.

HJK on pelannut Veikkausliigassa tähän mennessä kolme ottelua voittaen niistä yhden ja pelaten kahdesti tasan. Viimeksi torstaina se kohtasi Helsingin paikalliskamppailussa HIFK:n ja päätyi 1-1-tasapeliin.

- Toivon mukaan he tulisivat tänne vähän ylimielisinä ja, että torstain peli puristi joukkueesta mahdollisimman paljon energiaa. Pieni hyöty siitä voi olla, mutta toisaalta HJK:lla on iso ja laadukas rinki, Martsi muistuttaa.

Lisää uutisia