AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 19.4.2015

HIFK:n 43 vuoden odotus päättyy: ”Ottelusta tulee aikamoinen taistelupeli”

HIFK:n 43 vuoden odotus päättyy: ”Ottelusta tulee aikamoinen taistelupeli”

Esa Terävä on valmiina IFK Mariehamnin kohtaamiseen.

HIFK-kannattajien 43 vuoden odotus päättyy tänään, kun Tähtirinnat matkustavat liigakauden avausotteluun IFK Mariehamnin vieraaksi Wiklöf Holding Arenalle. HIFK putosi SM-sarjasta kauden 1972 päätteeksi, joten pitkä korpivaellus alemmilla sarjatasoilla saa vihdoin päätöksensä.

HIFK eteni torstaina Respect Suomen Cupin puolivälieriin voittamalla Kakkosessa pelaavan KPV:n Kokkolassa jatkoajan jälkeen 2-0 lukemin. Esa Terävä iski ottelun voittomaalin 118. peliminuutilla ja Joni Korhonen sinetöi loppulukemat 2-0:aan lisäajalla.

Perjantaina HIFK pääsi harjoittelemaan ensimmäistä kertaa Töölön jalkapallostadionin uusitulla tekonurmella ja eilen HIFK otti tuntumaa luonnonnurmeen legendaarisella Bolliksella.

- Torstaina pelatusta Suomen Cupin ottelusta huolimatta – tai ehkä juuri siksi – olemme valmistautuneet IFK Mariehamnin kohtaamiseen todella hyvin. Meillä on kuitenkin laittaa aika paljon tuoreita miehiä kentälle. Olemme katsoneet nauhalta IFK Mariehamnin kuvioita, joten tiedämme mitä odottaa, HIFK:n kapteeni Esa Terävä kertoo helsinkiläisten sivuilla.

HIFK ja IFK Mariehamn kohtasivat Liigacupin alkulohkossa kahdesti. Ensimmäinen kohtaaminen Talin hallissa päättyi 1-1 tasapeliin ja Maarianhaminassa pelatusta ottelusta HIFK haki hienon 3-1 vierasvoiton. Odotettavissa on tänään varmasti samanlaista taistelua kuin Liigacupin keskinäisissä väännöissä.

- Kenttä (nurmi) on tietysti vähän erilainen kuin Liigacupissa. Uskon, että illan ottelusta tulee aikamoinen taistelupeli ja siihen meidän täytyy olla valmiina heti alkuvihellyksestä lähtien, Terävä sanoo.

HIFK:n kannattajaryhmä Stadin Kingit on järjestänyt fanimatkan HIFK:n historialliseen liiga-avaukseen. Kingien järjestämä fanimatka on loppuunmyyty ja Wiklöf Holding Arenalle on saapumassa näin ollen ainakin 120 IFK-kannattajaa.

- Ihan huikeata. Jos johonkin pystyy luottamaan, niin Kingeihin. Tämä on monelle meistä ensimmäinen liigamatsi ja koko joukkueelle liigakauden 2015 avaus. Kaiken kaikkiaan todella odottavat tunnelmat ja tulossa on varmasti todella siisti päivä!

HIFK:n kokoonpanosta loukkaantuneina sivussa ovat ainakin Eero Peltonen, Milo Jung ja Tommi Vesala.

IFK Mariehamn - HIFK Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 19.4.2015 kello 16.00. Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia