vko.15 // 13.4.2015

RoPSin Nykäselle debyytti Veikkausliigassa

Rovaniemen Palloseuran maalivahti Harri Nykänen debytoi Veikkausliigassa sunnuntain avauskierroksen ottelussa HJK:ta vastaan.

Viime kaudella lainasopimuksella Kolmosessa FC Santa Clausissa pelannut Nykänen, 21, vaihdettiin kentälle 36. minuutilla RoPSin ykkösmaalivahdin Tomer Chencinskin loukattua olkapäänsä.

Kymmenen minuutin päästä vaihdosta HJK:n Erfan Zeneli pääsi kokeilemaan vapaapotkutaitojaan 20 metristä. Laituri leijutti vedon kauniisti muurin yli etuyläkulmaan, mutta erotuomari määräsi vapaapotkun uusittavaksi.

Toista vaparia varten RoPS laittoi pitkät miehet muurin etuosaan ja Nykänen aavisti hieman eteen. Zeneli huomasi tämän ja laukoi pallon takakulmaan. Samalla HJK meni 2-0-johtoon.

– Olisi pitänyt malttaa pysyä takana, Nykänen sanoi RoPSin verkkosivuilla.

Toisella puoliajalla RoPS ja debytantti Nykänen pääsivät paremmin mukaan peliin. Michael Ibiyomin kavennusmaalin jälkeen rovaniemeläiset saivat HJK:n pelin hetkeksi sekaisin, mutta hyvät hetket eivät realisoituneet maaleiksi. HJK iski Atom Tanakan toimesta vielä kerran ja vei ottelun nimiinsä lukemin 3-1.

Nykäselle ottelu oli tärkeä. Torniolaisen maalivahdin korkeimman sarjatason kokemus ennen sunnuntaita oli Kakkosesta.

– Kesken pelin on aina vaikea tulla sisään. Jännitti, mutta onneksi tuli puoliaika ja sain kiinni pelistä, Nykänen sanoi.

Liikuntaa opiskeleva Nykänen on ollut ennenkin huomion kohteena: Miehen selostamat Santa Clausin nousuottelun loppuhetket ovat keränneet Youtubessa yli 90 000 katsojaa. Maalivahtia pyydettiin selostuksesta BBC:n haastatteluun kanavan tehdessä juttua joulupukin jalkapallojoukkueesta.

RoPS pelaa tällä viikolla kaksi vierasottelua. Ensin Suomen cupia Turussa torstaina, sitten liigaa sunnuntaina Seinäjoella.