AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 3.6.2014

Mika Nurmelan komea pelaajaura päätökseen kauden jälkeen

Mika Nurmelan komea pelaajaura päätökseen kauden jälkeen
Nurmela, 42, on nimetty Pohjois-Suomen Valmennuskeskuksen päälliköksi 1.8.2014 alkaen. Työsuhde on määräaikainen vuoden 2016 loppuun. Nurmela tulee uuteen tehtävään AC Oulun organisaatiosta, jossa hän on toiminut urheilutoimenjohtajana vuodesta 2011 alkaen vastaten viimeiset kaksi vuotta myös seuran yhteistyökumppanuuksista. Nurmela myös pelaa edelleen oululaisseurassa Ykköstä.
 
Pelaajaurallaan Nurmela on esiintynyt A-maajoukkueessa 71 ottelua, tehden niissä neljä maalia. Hän on pelannut Veikkausliigan ja miesten Ykkösen lisäksi Hollannin, Saksan ja Ruotsin pääsarjoissa. Poikamaaotteluita Nurmela on pelannut yhteensä 50.

Valmennuskeskuksen päällikön tehtäviin kuuluvat alueellinen pelaajatarkkailu, lahjakkaiden pelaajien valmennuksen koordinointi ja toteutus, sekä aluevalmentajan tehtävät Palloliiton valmennuslinjan mukaisesti. Nurmela tulee tukemaan myös Pohjois-Suomen piirin valmentajakoulutusta, sekä tehostamaan lasten vaiheen valmennusta Palloliiton linjausten mukaisesti yhteistyössä Sami Hyypiä Akatemian kanssa. Ouluun perustettavan Valmennuskeskuksen tärkeitä yhteistyötahoja ovat Pohjois-Suomen elinkeinoelämä ja oppilaitokset. Valmennuskeskuksen päällikön avuksi tullaan vielä rekrytoimaan yksi henkilö yhdessä Lapin Urheiluopiston kanssa.
 

Lisää uutisia