Yleisöä 1320

3-2-1
vko.42 // 25.10.2015

VPS säilyi, vaikka hävisi (IFK Mariehamn-VPS 2-0)

Pekka Lyyski voitti viimeisellä IFK-kaudellaan Suomen Cupin. Tänään hän oli viimeistä kertaa IFK:n penkin päässä. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn voitti Vaasan Palloseuran maalein 2-0 (0-0). Ottelun avausmaali syntyi 50. minuutilla ja sen viimeisteli kotijoukkueen Dever Orgill. 2-0 maali syntyi 86 minuutin pelin jälkeen. Viimeistelijänä Aleksei Kangaskolkka.

Tappiosta huolimatta VPS säilyy Veikkausliigassa, koska kotkalainen FC KTP ei onnistunut voittamaan omaa otteluaan. IFK Mariehamnin Pekka Lyyski johti seuran peliä viimeistä kertaa.

Maarianhaminassa käyty ottelu eteni alusta loppuun saakka kotijoukkueen hallinnassa. IFK loi vaarallisimmat maalipaikat, teki tarvittavat osumat ja puolusti tehokkaasti pitäen VPS-pelaajat kaukana maalintekopaikoilta.

Ensimmäinen tiukka tilanne VPS-maalille syntyi 20. peliminuutin lähestyessä, kun IFK sai kulmapotkusta pallon maaliviivan tuntumaan. Takatolpalla päivystänyt Juho Mäkelä oli kuitenkin hereillä ja esti kotijoukkueen maalintekoaikeet.

IFK:n seuraava vaarallinen tilanne näki päivänvalon vain muutama minuutti edellisestä. Diego Assis harhautteli itselleen boksissa tilaa, mutta uhrautuva VPS-puolustus syöksyi lopulta keskikenttäpelaajan laukauksen tielle.

Toisella puoliajalla IFK Mariehamn siirtyi 1-0-johtoon, kun ottelua oli 50 minuuttia takana. VPS-vahti Henri Sillanpää onnistui nyrkkeilemään ensimmäisen IFK-lähentelyn, mutta ei enää Dever Orgillin puskua. Jamaikalaishyökkääjä nousi röyhkeästi paluupalloon VPS-puolustuksen keskeltä ja nikkasi pallon maaliin.

Toinen osuma oli syntyä hetkeä myöhemmin, kun Kristian Kojola jatkoi keskityksen takatolpalle, jossa Orgill ei kuitenkaan aivan ylettynyt jatkamaan palloa tyhjillään ammottavaan VPS-maaliin.

Ottelun ratkaisu nähtiin 86. peliminuutilla, kun Aleksei Kangaskolkka oli hereillä maalinedustalla ja jatkoi Sillanpään torjuman paluupallon VPS-maaliin.