AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2

20

(2-0)

Yleisöä 2741

FC Inter
4-3-3
vko.42 // 24.10.2015

​Ennakko: HIFK-FC Inter

​Ennakko: HIFK-FC Inter

HIFK ja FC Inter pelaavat Veikkausliigakauden 2015 viimeisen ottelun sunnuntaina Helsingissä Sonera Stadiumilla.

Vaikka sunnuntaina ottelu on jalometallien suhteen kummallekin joukkueelle merkityksetön, niin silti ainakin kotijoukkueella siinä on panosta. HIFK:lla on nimittäin voitolla mahdollisuus nousta sarjataulukon 6. sijalle, joka toisi heille yhden ylimääräisen kotiottelun ensi kaudella.

HIFK:n kauden alussa asettama tavoite (sijoitus kuuden joukossa) vaatii täyden pistepotin lisäksi kuudentena olevan IFK Mariehamnin pistemenetyksiä Vaasan Palloseuraa vastaan. Helppoa tehtävää ei kukaan HIFK:ssa odota.

– Interillä on vahvoja pelaajia, kuten Sebastian Mannström, Guy Gnabouyou ja Solomon Duah. Ottelussa riittää panosta ja haluamme päättää kauden kotivoittoon. Täytyy lähteä hakemaan voittoa puolustuksen kautta. Inter on erittäin hyvä vastahyökkäysjoukkue, joka iskee nopeasti vastaan, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

Interin loppusijoitus sen sijaa liigassa tulee olemaan joko neljäs ja tai viides. Voitolla Inter pitää neljännen sijan hallussaan, eikä sen tarvitse tähyillä FC Lahden ottelun perään. Mikäli FC Lahti häviää oman ottelunsa RoPS:lle, niin Interin sijoittuu Veikkausliigassa neljännelle sijalle, vaikka se häviäisi oman ottelunsa.

- Haluamme päättää kauden voittoon. Kylmä tosiasia on myös, että neljäs sija maistuu paljon paremmalta kuin viides, sanoo Interin päävalmentaja Job Dragtsma.

Interin valmistautuminen kauden päätösotteluun on sujunut hollantilaisen mukaan suunnitellusti.

- Olemme harjoitelleet normaalisti tämän viikon ja valmistautuminen sunnuntaita varten on mennyt suunnitelmien mukaan. Joillakin pelaajilla on ollut pieniä ongelmia, mutta saamme sunnuntaiksi lähes parhaan mahdollisen miehistön jalkeille, toteaa Dragtsma.

HIFK:n kokoonpanosta ovat sivussa hyökkääjä Tuomas Mustonen sekä keskikenttäpelaaja Keaton Isaksson. Keskuspuolustaja Tuomas Ahon pelikunto selviää vasta ottelupäivän aikana.


HIFK - FC Inter Sonera Stadiumilla sunnuntaina 25.10 kello 13. Ottelu on mukana Yle TV2:n Futiskierroksessa. Koko ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.