HIFK
4-3-2
vko.03 // 23.1.2016

​FC Lahti otti avausvoiton Liigacupissa (FC Lahti-HIFK 1-0)

FC Lahti nappasi avauspisteet Liigacupissa lauantaina kaatamalla HIFK:n kotonaan niukasti 1-0 (1-0).

Ottelun ainoa maali nähtiin jo neljännellä peliminuutilla, kun FC Lahden Mikko Kuningas viimeisteli koko kauden 2016 Liigacupin avausosuman.

Lahti aloitti pelin erittäin vahvasti ja HIFK oli ensimmäisten minuuttien aikana hyvin suurissa vaikeuksissa. Lahti hyökkäsi eteenpäin vauhdikkaasti ja pallon menetettyään aloitti välittömän prässäyksen useamman pelaajan voimin.

Kauaa ei tarvinnut odotella ennen kuin ensimmäinen maali näki päivänvalon. Lahti pääsi erinomaiseen vastahyökkäykseen vasenta laitaa pitkin Santeri Hostikan toimesta. Hostikka pelasi pallon takaviistoon. Pallo toimitettiin Kalle Multasen ja Jasse Tuomisen toimesta Kuninkaalle. Kuningas antoi vasemman lapikkaansa puhua ja ampui pallon 16-rajan takaa tarkasti oikeaan alakulmaan. Tilanteessa HIFKin maalivahti Jere Piirainen oli voimaton. Peliä oli pelattu tässä vaiheessa viitisen minuuttia.

Pelin intensiteetti pysyi korkeana maalinkin jälkeen. 12. minuutin kohdalla Fareed Sadat pääsi kokeilemaan Multasen esityöstä Piiroisen hanskojen pitävyyttä. Piiroinen onnistui torjumaan Sadatin laukauksen ja piti lukemat ennallaan.

HIFK tokeni hieman alun täystyrmäyksestä, mutta pelin painopiste oli edelleen vieraiden kenttäpäädyssä. 14. minuutin kohdalla Sadat haisteli keskialueella HIFK-pelaajan syötön ja käynnisti välittömästi nopean vastahyökkäyksen. Lahti eteni useamman pelaajan voimin kohti Piiroisen vartioimaa maalia. Sadat pelasi hyökkäyksen päätteeksi pallon viistoon vasemmalle Multaselle, joka yritti sijoittaa pallon ohi Piiroisen. Piiroinen onnistui kuitenkin torjumaan Multasen yrityksen kulmapotkuksi.

Mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmin myös vieraat saivat omaa peliään käyntiin. Lahden puolustus piti kuitenkin HIFKin poissa vaarallisilta maalipaikoilta.

38. minuutilla HIFKin keskikenttäpelaaja Daniel Rantanen laukoi kaukaa kohti Tomi Maanojan vartioimaa maalia. Laukaus oli vaarallinen, mutta meni hieman maalipuiden yli. Muutamaa minuuttia myöhemmin vieraiden testipelaaja Brendan King pääsi laukomaan hyvästä tekopaikasta vapaapotkun jälkitilanteesta, mutta hänen laukaus karkasi selvästi yli maalin. Puoliajalle siirryttiin 1-0 tilanteessa.

Jos Lahti oli ensimmäisen puoliajan aluksi kuskin paikalla, toisen puoliajan alkuun sitä oli HIFK. Lahti ei saanut oikein omaan peliään rullaamaan ja HIFK oli niskan päällä. Mitään kovin vaarallista se ei kuitenkaan onnistunut Lahden maalille luomaan.

61. minuutin kohdalla Sadatilla oli mahdollisuus lisätä johtoa Hostikan hienon esityön jälkeen, mutta jälleen Piirainen oli vahvempi.

Heti perään Lahti suoritti kaksi pelaajavaihtoa. Kentän jättivät Boris Tatar ja Sadat, heidän tilalleen kentälle kirmasi Paavo Ahola ja Drilon Shala.

66. minuutilla Shala oli aiheuttamassa harmaita hiuksia HIFK-puolustukselle. Shala karkasi oikeaa laitaa pitkin keskityspaikkaan ja lähetti maalinedustalle kovan keskityksen. Piirainen ryntäsi maaliltaan nyrkkeilemään palloa ja ehtikin keskitykseen ensimmäisenä väliin. Pallo kimposi hänen nyrkkeilystään Multaselle, joka pienen peippailun jälkeen sai laukauksen aikaiseksi. Multanen haki vasenta alakulmaa, mutta laukaus karkasi hieman ohi maalista.

72. minuutilla Multaselle tarjoutui avopaikka lisätä johtoa. Tuominen riisti pallon ja eteni terävästi kohti HIFKin maalia. Tuominen näki maalinedustalla vapaaksi unohdetun Multasen ja pelasi pallon tälle. Multanen yritti ohittaa Piiraisen, mutta tämä peitti laukauksen upeasti ja peliä jatkettiin kulmapotkulla. 79. minuutilla Lahti vaihtoi kentälle Rafaelin ja Justus Kauppisen. Heille tilaa tekivät Multanen ja Hostikka.

HIFK ei onnistunut kovin kummoista kiriä luomaan viimeisen kymmenen minuuttisen aikana, eikä ottelussa lisämaaleja enää nähty. Näin ottelu päättyi Kuhnureiden ansaittuun 1-0 voittoon.