Yleisöä 500

3-5-2
vko.05 // 6.2.2016

​VPS haki voiton Ilveksestä (Ilves-VPS 0-1)

VPS otti avausvoittonsa kuluvan kauden Liigacupissa kaadettuaan lauantaina Ilveksenvieraissa 1-0 (1-0).

Ottelun ratkaisu nähtiin rangaistuspotkusta 38. minuutilla, kun Loorents Hertsi pamautti 11 metristä pallon ohi Mika Hilanderin.

Ottelu käynnistyi vaasalaisvieraiden lievällä hallinnalla. Ilves sai luotua loistavan maalipaikan 15. minuutilla, kun Marco Matrone jakeli keskialueelta kuvankauniin läpisyötön VPS-pakkien väliin, mutta Antto Hilskan sijoitus lipui harmittavasti oikeata tolppaa nuollen ohi.

VPS:n ensimmäinen tilanteenpoikanen avautui 20. minuutilla. Ilves-maalivahti Mika Hilander kuitenkin torjui Eero Tammisen 25 metristä lähteneen kovan vapaapotkulaukauksen. Ilveksen Hilska oli 27. minuutilla uudestaan vaarallisena, mutta VPS-molari Graig Hill ehti viime hetkillä väliin. Ilves hyökkäsi vaarallisesti oikealta laidalta 35. minuutilla ja lopulta Mikael Soisalo syötti maalinedustalle kapteeni Antti Hynyselle, mutta laukaus heilahti kymmenen metriä yli.

Ottelun puhuttavin tilanne nähtiin 38. minuutiila. VPS-hyökkääjä Andre Clennon tavoitteli palloa boxissa ja samaan aikaan Ilves-maalivahti Hilander tuli vastaan. Hila otti pallon syliinsä, jonka jälkeen tuli yhteentörmäys. Erotuomarin päätös oli tyly – pallo pilkulle. Loorents Hertsi laukoi pallon varmasti maaliin ja 0-1 siihen.

Pirkkahallin kotiyleisö ja Ilveksen kenttäpelaajat vaativat kovaäänisesti rankkaria heti toisen jakson alussa, kun Soisalo kampattiin boxissa. Erotuomari ei tilanteeseen puuttunut ja VPS selvisi säikähdyksellä. Pari minuuttia myöhemmin vieraiden maalintekijä Hertsi oli hyvässä maalipaikassa, mutta Hilanderin tyylikäs jalkatorjunta piti numerot samoina.

Jos oli ensimmäinen jakso tasainen, niin toisella jaksolla Ilves piti palloa jatkuvasti. VPS:n joukkuepuolustaminen oli kuitenkin erinomaista ja oikeita rakoja oli haastavaa löytää. Rajusti Ilveksen keskikentällä taistellut Matrone pääsi 70. minuutin hujakoilla tykittämään 20 metristä vastapalloon, mutta meni oikealta ohi. Pian tuon Ilveksen jälkeen uusi puolustajahankinta Felipe Aspegren vaihdettiin kentälle ja kyseessä oli hänen Ilves-debyytti!

Ottelun loppua kohden Ilveksen painostus vain kasvoi ja VPS ei montaa kertaa päässyt edes hyökkäämään. Ilves sai vielä lisäajan viimeisellä sekunnilla erinomaisen tasoituspaikan, mutta kapteeni Hynynen ohjasi pallon muutamasta metristä harmittavasti yli maalin. VPS:lle siis 0-1-vierasvoitto.