Yleisöä 482

3-6-1
vko.06 // 10.2.2016

​SJK nousi voittoon VPS:sta (SJK-VPS 2-1)

SJK otti kauden ensimmäisessä Pohjanmaan derbyssa voiton, kun VPS kaatui keskiviikkona Liigacupissa maalein 2-1 (0-1).

VPS johti ottelua pitkään Aaron Clennonin osumalla, mutta SJK iski tunnin pelin molemmin puolin Ariel Ngueukamin ja Roope Riskin toimesta ja käänsi pelin voitokseen.

Ensimmäinen puoliaika oli VPS:n hallintaa. Etenkin Loorents Hertsi tuotti SJK:lle jatkuvasti ongelmia. VPS siirtyi johtoon 12. minuutilla, kun Joonas Vahtera syötti ja Andre Clennon laukoi pallon lähietäisyydelta maaliin. SJK:n hyökkäyksistä harvat päätyivät boksiin asti. Kertaalleen Tuco vapautti Roope Riskin läpiajoon, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Henri Aalto joutui jättämään kentän 35. minuutilla ja tilalle tuli Liigacup-debyyttinsä tehnyt Arttu Aromaa. Jarkko Hurme siirtyi toppariksi ja Aromaa pelasi laitapuolustajana. Normaalisti keskuspuolustuksessa, tai keskikentän pohjalla pelaava Aromaa suoriutui iltapuhteestaan hyvin. SJK:n puolustuksessa pelasi myös testipelaaja Elhadji Kane Gana, jonka pelaaminen muistutti monien mielestä Cedric Gogouan pelaamista. Nuori toppari olikin yksi ensimmäisen puoliajan parhaista VPS:n Loorents Hertsin ja Nikko Boxallin ohella.

SJK tasoitti 56. minuutilla, kun Tucon tarkka ja matala laukaus ohitti Juuso Kevarin. Tuco tuli heti maalin jälkeen vaihtoon ja tilalle tuli Alexei Eremenko jr. Losan tulon myötä SJK otti pelin täydellisesti haltuunsa. Eikä mennyt kauaa, kun Eremenko tarjoili paikan Roope Riskille, joka vei SJK:n johtoon. Voi olla, että vastaavia maaleja nähdään jatkossakin.

Ottelun lopulla nähtiin toinenkin Liigacup-debyytti, kun Joonas Lepistö tuli kentälle Jesse Sarajärven tilalle. B-juniori-ikäinen Lepistö esiintyi hänkin edukseen. VPS:n kiri ei lähtenyt kunnolla käyntiin, lopussa Steven Morrissey pääsi laukomaan, mutta Mihkel Aksalu torjui.