4-3-3
vko.04 // 29.1.2016

FC Lahti kaatoi FC Interin (FC Lahti-FC Inter 2-1)

Mikko Hauhia teki avausmaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti otti jo toisen voittonsa tämän kevään Liigacupissa. Nyt kaatui FC Inter lukemin 2-1 (1-1).

Kuhnureitten maaleista vastasivat kapteeni Mikko Hauhia ja Jasse Tuominen. Turkulaisten ainokaisen viimeisteli Guy Gnabouyou.

Ottelu alkoi varsin tunnustelevasti, eikä huippupaikkoja nähty ensimmäisen vartin aikana. Lahti kuitenkin käytti ensimmäisen paikkansa vartin tultua täyteen. Tuominen voitti pääpallon keskialueella ja pallo päätyi Hauhialle laitaan. Hauhia purjehti koko Inter-puolustuksen läpi ja viimeisteli voimalla etukulmaan.

Maalin jälkeen Lahti sai luotua useamman maalipaikan. Kalle Multanen, Aleksi Paananen ja Tuominen pääsivät kertaalleen kokeilemaan ilman tulosta. Interin parhaat paikat siunaantuivat Gnabouyoulle ja Juho Salmiselle, mutta Tomi Maanoja oli maalillaan hyvällä pelipäällä.

Hieman ennen taukoa ottelun päätuomari Antti Munukka tuomitsi pallon pilkulle. Epäselvissä tilanteissa pallo osui Boris Tatarin käteen ja Interille tuomittiin rangaistuspotku. Gnabouyou asteli pallon taakse ja tasoitti ottelun varmasti. Tauolle siirryttiin 1-1 -tasatilanteessa.

Toinen jakso alkoi Interin vahvalla painostuksella. Maanoja piti kuitenkin torjunnoillaan Lahtea pystyssä. Hän nollasi muun muassa Solomon Duahin huippupaikan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta, iski Mustat Kuhnurit. Drilon Shala jatkoi pallon Tuomiselle, joka pelasi itsensä vetopaikalle. Tuomisen veto suuntautui maalin vasempaan alakulmaan ja Lahti siirtyi jälleen johtoon.

Seuraavat maalipaikat nähtiin vasta lisäajalla. Ensin Interin tuore huippuvahvistus Pape Habib Sow pääsi puskemaan vapaasti. Pusku leijaili Lahden onneksi ylärimaa hipoen yli maalin. Myös Shala oli lähellä onnistua. Elias Tuomarila torjui Shalan kovan maanuoliaisen vaivoin jalkatorjunnalla. Lisämaaleja ei Mukkulassa nähty. Näin ollen pisteet jäivät Lahteen.