5-3-2
vko.42 // 19.10.2022

AC Oulu jatkoon SJK-voitolla (SJK-AC Oulu 0-1)

Rasmus Karjalainen oil AC Oulun sankari. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulu eteni Eurolopputurnauksen välierään, kun se voitti vieraskentällä SJK:n 1-0 (0-0).

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli todella tunnustelevaa, eikä kumpikaan joukkue saanut yhtään laukausta kohti maalia. Molemmat puolustivat omaa aluettaan tiukasti.

AC Oulu sai pari kertaa vaarallisen keskityksen takatolpalle, missä oli heidän oma pelaajansa paikallakin, mutta molemmilla kerroilla pallo meni ohi miehen ja päädystä yli.

Toiselle jaksolle peli piristyi, ja tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Varsinaiset vedot kohti maalia oli edelleen vähissä, mutta nyt paikkoja kuitenkin oli.

Tunnin pelin kohdalla AC Oulu meni johtoon, kun ensin Magnus Breitenmoser veti kaukaa, noin 30 metristä kohti maalia. Markus Uusitalo SJK:n maalissa torjui vedon, mutta se pomppasi irtopalloksi, ja paikalle juoksi ensimmäisenä maajoukkueessakin pelannut hyökkääjä Rasmus Karjalainen. Hän sijoitti irtopallon sisään. Maali muutti pelin luonnetta ja AC Oulu vetäytyi syvemmälle omalle puoliskolle, iskien vaarallisesti vastaan, kun paikka tuli.

SJK yritti loppuun saakka hakea tasoitusta, ja se nosti lisää hyökkäysvoimaa mukaan. Sillä se sai pallohallinnan pyöritellen peliä AC Oulun kuudentoista alueen ulkopuolella, mutta ei saanut syöttöjä perille omille pelaajille tai vedot osuivat AC Oulun puolustajiin. Välillä jopa maalivahti Markus Uusitalo nousi erikoistilanteisiin ylös, mutta AC Oulu kesti loppuun saakka, ja puolusti johtoaan hyvin.

SJK:n kausi päättyi tappioon ja AC Oulu etenee VPS:aa vastaan välierään.