3-4-3
vko.42 // 19.10.2022

VPS murskasi FC Interin (FC Inter-VPS 1-5)

VPS juhli jatkopaikkaa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin kausi 2022 tuli päätökseensä keskiviikkona. Vaasan Palloseura vei Eurolopputurnauksen ensimmäisen kierroksen yksiosaisen ottelun murskalukemin 1-5 Veritas Stadionilla.

Inter ei pystynyt näyttämään läheskään parasta osaamistaan, vaikka se aloitti ottelun pirteästi ja hallitsi ensimmäisen puolen tunnin verran kenttätapahtumia. Turkulaisryhmä loi muutaman hyvän maalipaikan, joista Matias Tamminen pääsi päättämään lupaavimman tontin. Petteri Forsell esitti väkevän tempokuljetuksen ja pelasi Tammisen boksissa hyvään vetopaikkaan, mutta pallo suuntautui suoraan kohti Vepsu-vahti Oskari Forsmanin käsiä.

Vierasjoukkue hallitsi ensimmäisen jakson viimeisen kympin ajan ja onnistui myös avaamaan maalihanat, kun Samu Alanko oli jäänyt aivan liian vapaaksi Inter-maalin eteen, eikä hän huippupaikasta erehtynyt voimaviimeistelyssään. VPS tuplasi johtonsa heti toisen jakson alussa, kun Luka Kuittisen ja Walter Viitalan kommunikaatio petti pahasti ja Kuittinen syötti pallon paineen alla tyhjään omaan maaliin.

Tässä kohtaa Interin olisi täytynyt heti saada kirivaihde silmään, mutta kovin vaikealta hyvien maalipaikkojen luominen tuntui tiiviisti pelanneita keltapaitoja vastaan. Kun Kalle Multanen ampui pallon etukulmaan 66. minuutilla ja tilanteeksi o-3, kuului Interin selkärangasta naps. Peli oli käytännössä taputeltu. Vepsun neljännen maalin iski Roni Hudd.

Interin ainokaisen ja varsin kosmeettisen osuman teki Jussi Niska. Hän meni kolmen Vepsu-pelaajan kanssa maalinedushässäkkään ja lähti sieltä voittajana. Esityön maalin tekivät Miguel Nazarit ja Forsell. Loppulukemat 1-5 laukoi laitapakki Miika Niemi.