4-4-2
vko.39 // 2.10.2022

Haka tarrasi kiinni mitalitaisteluun (FC Haka-SJK 2-0)

Kuva: Jussi Rämä

FC Haka otti tärkeät pisteet SJK:lta sunnuntaina kahden Lee Erwinin toisen jakson osuman myötä maalein 2-0.

Haka ja SJK olivat tasanneet kaikissa edellisissä tämän kauden kohtaamisissa maalit, ja samalla meiningillä jatkettiin ensimmäisellä puoliajalla, ja peli oli varsin tasaista vääntöä. SJK sai kuitenkin ainoat laukaukset kohti maalia, mutta niistä ei suurta vaaraa ollut Haka-maalivahti Aatu Hakalalle. Parhaalla pelipäällä tuntui olevan SJK:sta Pablo Andrade, joka toi useampaan kertaan palloa laidasta ylös, ja antoi hyviä keskityksiä maalille. Hakan puolustaja Luiyi De Lucas oli kuitenkin hänkin pelipäällä, ja hän voitti suurimman osan keskityksistä.

SJK:n paikat ensimmäisellä puoliajalla tuli Jake Dunwoodylle ja kahdesti Jake Jervisille. Kertaalleen Dunwoodyn veto myös blokattiin boksissa, ja yksi Jervisin yrityksistä meni ohi maalin.

Toisen puoliajan alussa Haka sai hieman enemmän painetta SJK-päätyyn, mutta ei kuitenkaan suurta vaaraa. Ensimmäinen maali syntyi, kun Logan Rogerson antoi laidasta pallon Lee Erwinille kuudentoista kaarelle. Erwin pelasi pienellä käännöllä edessä olleen Alfie Batesin ulos tilanteesta, ja veti komean laukauksen etuyläkulmaan. Jesse Öst ei käsiä olisi eteen saanut, sen verran tarkka tuo veto oli.

SJK koitti hakea vaihdoilla lisää maalintekovoimaa, kun flunssasta pelikuntoon toipunut Tuomas Kaukua tuli kentälle. Diego Rojas pääsi kertaalleen vetämään kohti maalia, mutta jälkeen veto oli helppo torjuttava maalivahti Aatu Hakalalle. Haka sai omista tilanteistaan kulmapotkuja ja siten piti painetta SJK-päädyssä.

Ottelun ratkaisu syntyi jälleen Lee Erwinin toimesta. Nyt Erwin sai pallon SJK:n vasemmalla laidalla nopeasta pystysyötöstä. Hän otti pari nopeaa askelta sisäänpäin, ohittaen SJK:n puolustajan, ja tarkka laukaus aivan takatolpan juureen vei Hakan 2-0 johtoon.

Vaikka SJK yritti vielä hakea kavennusta ja maaleja, ei se saanut vetoja kohti Haka-maalia, kun De Lucasin johtama puolustus pelasi vahvasti. Niinpä Haka otti jo viidennen voiton putkeen, eikä se ole kesäkuun jälkeen hävinnyt kotonaan kuin sarjakärjessä olevalle HJK:lle. Voitto nostaa Hakan entistä vahvemmin mukaan jopa pronssimitalitaistoon, kun Honka hävisi samaan aikaan oman ottelunsa. Haka on heistä vain pisteen päässä. SJK ja kuudentena oleva FC Inter ratkovat viimeisissä otteluissa viidennen ja kuudennen sijan.