4-4-2
vko.35 // 3.9.2022

Ilves puristi pisteen Kuopiosta (KuPS-Ilves 0-0)

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseura jäi Veikkausliigan runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan tasapeliin, kun Ilves haki Kuopiosta vieraspisteen 0-0 päättyneessä kamppailussa.

Lähtökohdat otteluun olivat vähintäänkin kutkuttavat. Molemmat joukkueet janosivat kipeästi täyttä pistepottia – KuPS:lle pisteet vahvistaisivat keltamustan asemaa sarjan kärkitaistelussa, kun taas Ilves tarvitsi kolme pistettä pitääkseen haaveet ylemmästä loppusarjasta elossa.

Suuri mielenkiinto ottelussa kohdistui myös Ilveksen keskikentällä operoivaan Petteri Pennaseen. Pennanen palasi ensimmäistä kertaa vierasjoukkueen nutussa Mölymäen Väre Areenalle Veikkausliiga-kamppailussa sitten kauden 2014. Neulamäen Kobrien kasvatti saikin entiseltä kotiyleisöltään raikuvat aplodit ennen ottelua.

Itse ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. KuPS pyrki pallonhallinnan ja syöttökombinaatioiden kautta murtautumaan maalipaikoille, mutta tiiviisti puolustaneet tamperelaiset eivät päästäneet kotijoukkuetta huipputonteille avausjaksolla. Ilves pyrki tilaisuuden saadessaan iskemään nopeasti, mutta suurta hätää kotijoukkueen puolustuksella ei ensimmäisellä puoliajalla ollut.

Reilut viisi minuuttia ennen avausjakson päättymistä Ilves sai kulmapotkusta pallon Otso Virtasen selän taakse, mutta erotuomari Ville Nevalainen näki tilanteessa Ilves-pelaajan rikkovan KuPS:n Anton Popovitchia. Hidastuskuvasta päätellen Nevalainen teki oikean ratkaisun, sillä Ilves-hyökkääjän kyynärvarsi näytti osuvan Popovitchia kasvoihin.

Toisella puoliajalla pelin ote oli vielä selvemmin KuPS:lla ja keltamusta pääsi myös pallollisessa vaiheessaan lähemmäs tamperelaisten maalia, mutta edelleenkin maalipaikoille murtautuminen oli vaikeaa. Muutamaa puolittaista paikkaa lähemmäs keltapaidat eivät maalintekoa päässeet, kuten eivät myöskään vieraat, joten pisteet jaettiin 0-0 tasapelin myötä.