4-4-2
vko.35 // 3.9.2022

SJK vahvempi Pohjanmaan derbyssä (SJK-VPS 2-0)

Tuomas Kaukua osui jälleen SJK:lle. (Kuva: SJK)

SJK iski molemmilla puoliajoilla osumat ja kaatoi VPS:n 2-0 Pohjanmaan derbyssä.

Yleisöä oli tullut otteluun kirpeähköstä syyssäästä huolimatta 4094, mikä on kauden ennätys SJK:lle.

SJK oli avausjaksolla hallitsevampi osapuoli ja myös johti tauolla. Seinäjokelaisten vapaapotkukuvio tuotti toivotun tuloksen hiukan onnekkaastikin, kun pallo kimposi VPS:n maaliin vaasalaispuolustuksesta. Tauolle mentiin numeroissa 1-0.

Toisen jakson alussa SJK pääsi yhä vahvemmin niskan päälle, kun VPS-toppari Juhani Pikkarainen joutui repimään karkuun pääsemässä olleen Tuomas Kaukuan nurin rangaistusalueen rajalla. Pilkulle palloa ei SJK:n toiveen mukaisesti viety, mutta Pikkarainen joutui katselemaan suoraa punaista korttia.

Kovaan vireeseen päässyt Kaukua sinetöi käytännössä voiton 62. minuutilla paluupallon verkon perukoille.

SJK olisi voinut voittaa ottelun huomattavasti suuremminkin numeroin, sillä VPS:n maalilla Oskari Forsman otti peräti 8 torjuntaa, osa huippupelastuksia maaliviivalta. SJK:n maalivahti Jesse Öst pääsi ilman torjuntoja, mutta kahdesti hänkin tuli erinomaisesti vastaan, katkaisten VPS:n vastahyökkäykset.

Voitto nosti SJK:n viidennelle sijalle ja paikka Mestaruussarjassa on täysin joukkueen omissa käsissä ja saattaa jopa varmistua ennen runkosarjan päätöskierrosta. VPS sen sijaan on nyt sijalla 9. ja varsin lähellä jo peräpään taisteluakin.