4-4-2
vko.34 // 27.8.2022

KuPS karkasi viime hetkillä voittoon (FC Inter-KuPS 1-2)

Henri Toivomäki iski voittomaalin KuPS:lle. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin ja Kuopion Palloseuran lauantaitaisto päättyi vierailijoiden täpärään voittoon maalilukemin 1-2. Ottelun viimeiset puoli tuntia vajaalla pelannut Inter päästi KuPS:n voittomaalin tuskallisesti ajassa 90+5.

Ottelun suuri käännekohta nähtiin reilun tunnin pelin jälkeen, kun Rodrigo Arciero ajettiin suihkuun kahden keltaisen kortin myötä. Tähän asti Inter oli taistellut varsin tasapäisesti sarjakärkeen nousseen Simo Valakarin ryhmän kanssa. Tuossa kohtaa Inter jopa johti ottelua.

Tasaisella ensimmäisellä jaksolla KuPS ei saanut todellisia vaarapaikkoja, Maalivahti Walter Viitala torjui pari päin tullutta laukausta varmuudella. Interin paras hukattu mahdollisuus tuli Petteri Forsellille, joka pääsi ampumaan vapaapotkun keskisektorista 17 metristä, kun kärkimies Joel Rodriguez oli kaadettu. Forsellin kammokuti viuhui yläkulmasta vain pallon verran yli.

Interin johtomaali näki päivänvalon 41. minuutilla. Arciero pääsi keskittämään hyvältä etäisyydeltä oikeasta laidasta pallon takakulmalle. KuPS-vahti Otso Virtanen ei osannut lukea pallon lentorataa oikein, ja tällä kertaa vasemmalla laidalla pelannut Ruxi pääsi niittaamaan Selectin suoraan keskityksestä verkkoihin.

Arcieron 62. minuutilla tullut toinen keltainen tuli harmillisesta tilanteesta, kun argopakki luki purkupallon pompun väärin keskialueella, jonka jälkeen hän kaatoi Joona Vetelin kohtaloikkain seurauksin.

Juurikin Veteli avasi vieraiijoiden maalihanat kymmenen minuuttia myöhemmin, kun pallo pelattiin Inter-linjan selustaan, josta laitapakki Daniel Carrillo pelasi takaviistoon Vetelille. Pari kertaa aiemmin kokeilemaan päässyt Veteli malttoi tällä kertaa ottaa pallon haltuun ja ampui vasta kakkosella pallon alakulmaan.

Inter sai vajaalla pelatessaan luotua yhden maukkaan maalipaikan loppuminuuteilla, mutta pallo lipui maitse vain rahtusen tolpan ohitse. KuPS:n dramaattisen voittomaalin iski kapteeni Henri Toivomäki, joka pääsi liian helposti kuljettamaan Interin puolustuslinjan edesssä ja hänen vasurikuti meni valitettavasti Viitalan kainalon alta maaliviivan yli.