4-3-3
vko.34 // 27.8.2022

FC Honka ja AC Oulu tasapeliin (FC Honka-AC Oulu 2-2)

FC Honka ja AC Oulu taistelivat tiukasti pisteistä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hongan ja AC Oulun kausi jatkui Tapiolan urheilupuistossa. Tasaisessa ottelussa saatiin jännittää loppuun saakka. Vieraat olivat kahdesti johdossa, mutta Honka nousi kahdesti tasoihin. Otso Koskisen lisäajan lopussa syntynyt tärkeä tasoitus tarkoitti lopulta pistejakoon päätymistä.

Honka oli lähellä avausmaalia jo viidennellä minuutilla. Hyvin pelatun kuvion päätteeksi Henri Aalto pääsi laukomaan. Calum Ward kuitenkin torjui puolustajan kudin ja Oulu-puolustus hoiti loput.

Vieraiden ensimmäinen maalipaikka nähtiin 13. minuutin kohdalla. Rasmus Karjalainen pääsi vaarallisesti boksiin ja laukoi, mutta Aldayr Hernández blokkasi laukauksen hyvin.

Ottelun avausmaali syntyi 18.minuutilla. Vieraat saivat vapaapotkun boksin ulkopuolelta ja Karjalaisen laukaus upposi Hongan verkkoon.

Seitsemisen minuuttia myöhemmin Karjalainen kokeili uudelleen kaukolaukauksella kohti alakulmaa. Maksim Rudakov sai kuitenkin venytettyä kättään pallon tielle ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Honka pääsi kokeilemaan maalintekoa vapaapotkusta rangaistusalueen kaarelta hieman puolen tunnin pelin jälkeen. Lucas Kaufmannin yritys karkasi kuitenkin liian korkealle ja yli maalin.

Tauolle siirryttiin vierasjoukkueen maalin johdossa.

Honka nousi tasoin, kun kello näytti ottelun 52. minuuttia. Rui Modesto lähetti jälleen yhden upean syötön ja Agon Sadiku puski pallon komeasti verkkoon. Lukemiksi 1-1.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Honka hyökkäsi hyvin nopeasti ja Kaufmann kokeili laukaustaan boksin rajoilta, mutta se suuntautui liiaksi päin Wardia.

Kauaa ei odoteltu, kun vieraat siirtyivät uudelleen johtoon. Luquinhas nousi Hongan boksiin pallon kanssa ja toimitus kohti maalia kimpoili onnekkaasti Hongan pelaajien kautta sisään. AC Oulu taas maalin edelle.

Honka oli lähellä nousta tasoihin 67. minuutin täyttyessä. Modesto oli jälleen tarjoilijan roolissa, Kevin Jansen pääsi puskemaan, mutta Ward oli jälleen pallon tiellä.

Honka sai pallon toisen kerran maaliin 89. minuutilla, mutta Jansen oli tilanteessa paitsiossa ja osuma hylättiin.

Hongan painostus palkittiin lopulta aivan lisäajan loppuhetkillä. Kevin Jansen lähetti keskityspallon maalille ja Otso Koskinen puski erittäin tärkeän tasoitusmaalin. Sen myötä loppulukemiksi kirjattiin 2-2 pistejako.