vko.33 // 21.8.2022

HJK:n tehojakso ratkaisi (FC Haka-HJK 0-3)

Tässä syntyy HJK:n avausmaali. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan ja Helsingin Jalkapalloklubin välisestä Veikkausliiga -kamppailusta odotettiin pitkästä aikaa todellista Klassikkoa, missä koskilaiset taistelisivat tosissaan täydestä pistepotista, mutta toisin kävi.

Ottelun ensimmäinen kolmannes tarjosikin vastinetta näille odotuksille, mutta ensimmäisen jakson loppu oli valkopaidoilta synkkä ja lopulta vieraat kuittasivat täyden pistepotin puhtaalla 0-3 -tuloksella.

Avausjaksolla kotijoukkueen peli oli kurinalaista ja välit pidettiin toivotun tiiviinä, mutta tarjoutuneista maalipaikoista ei kuitenkaan onnistuttu pelivälinettä verkkoihin toimittamaan.

Valkopaitojen paras maalipaikka osui muutoinkin erinomaisen pelin pelanneelle Tino Purmeelle 31. minuutilla. Lee Erwin laittoi pystysyötön boksin sisään, minkä Purme otti taitavasti haltuun ja pääsi läheltä tuikkaamaan, mutta HJK -vahti Conor Hazardin täydellinen vastaantulo esti yrityksen.

Ottelun avausmaali nähtiin 38. minuutilla. Perparim Hetemaj lähetti parista kymmenestä metristä millintarkan pystysyötön mihin Anthony Olusanya karkasi Jude Arthurilta ja puski pallon vasemman tolpan viereen, eikä Haka -maalissa pelannut Aatu Hakala voinut sille mitään.

Ensimmäisen jakson loppu oli kotijoukkueelle muutoinkin synkkä. Vain neljä minuuttia edellisestä ja HJK iski jälleen. Casper Terho ohitti oikealla laidalle Elias Collinin ja pääsi päätyviivan tuntumasta syöttämään alaviistoon aivan vapaaksi jätetylle Bojan Radulovicille. Vieraiden maalitykki ei avopaikasta erehtynyt, vaan sijoitti kauden seitsemännen osumansa tarkasti vasempaan alanurkkaan.

Lopullisesti valkopaitojen avauspuolikkaan synkensi Aapo Halme, joka puski kulmapotkun aivan Hakalan nenän edestä verkkoihin tuomarin antamalla lisäajalla.

Vaikka tilanne vaikuttikin toivottamalta, niin Haka kokosi rivinsä toiselle jaksolle ja Hazardin vartioimaa maalia pääsivät hätyyttelemään Erwin, Elias Mastokangas ja Luiyi de Lucas, mutta lisäosumia ei nähty kummassakaan päässä ja näin siis pisteet matkasivat Klubin matkassa Helsinkiin.