HIFK
3-4-3
vko.32 // 8.8.2022

Maaliton tasapeli Lahdessa (FC Lahti-HIFK 0-0)

FC Lahti ja Helsingin IFK tasasivat pisteet Hiihtiksen kuumassa ottelussa lukemin 0-0.

FC Lahti pääsi jauhamaan miehen ylivoimalla koko toisen jakson, mutta ei saanut kuparista rikki. Piste-ero sarjataulukossa viimeisenä olevan IFK:n ja toiseksi viimeisenä olevan Lahden välillä säilyi kuudessa pisteessä.

FC Lahti kykeni ottelun alussa luomaan Helsingin IFK:n pienestä hallinnasta muutaman maukkaan maalipaikan. Hysen Memolla löysi pariin otteeseen Chinedu Geoffreyn, mutta nigerialaiskärjen pusku suuntautui ohi ja IFK-vahti Ramilson Almeida venyi Geoffreyn toisen yrityksen tielle vaivoin.

IFK:n parhaat paikat tulivat Roman Eremenkolle, jonka tulinen vapaapotku meni niukasti ohi Antonio Regueron vartioiman lahtelaismaalin. Reguero puolestaan torjui Guillermo Sotelon puolittaisen läpiajon. Muuten Lahti kykeni pitämään vierailijan poissa maalipaikoilta.

Ottelu sai käänteen ensimmäisen jakson lisäajalla, kun Loorents Hertsi oli käynnistämässä lahtelaishyökkäystä. Sávio Roberto liukui vaarallisesti Hertsin jaloille ja katseli suoraa punaista korttia. Tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa, mutta Lahti pääsi toiselle jaksolle ylivoimalle.

Lahden ylivoima näkyi heti toisen jakson alussa ja IFK joutui vetäytymään syvälle omalle alueelle. Loorents Hertsi osui kertaalleen yläputkeen ja hän pääsi muutamaan maalipaikkaan. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt. Hertsi alusti myös kahdesti vetopaikan Kevin Kouassivi-Benissanille, mutta Almeida venyi.

Lopussa Lahti lisäsi hyökkäysvoimaa ja FC Lahti -debyyttiään pelannut Dennis Salanović pääsi ampumaan kulmahässäkästä. Salanovićin laukaus meni kuitenkin hiuksen hienosti yli. Lahden hyökätessä IFK kyttäsi vastaiskupaikkoja ja Eero Markkanen pääsi kertaalleen läpi. Markkasen sijoitus meni kuitenkin ohi maalin. Lisäajan lopussa IFK sai vielä pienen paineen Lahden maalille, mutta helsinkiläisten laukaukset eivät menneet maalia kohti ja pisteet tasattiin maalittomalla tasatuloksella.