4-4-2
vko.31 // 1.8.2022

Inter löysi jälleen voittovireen (HIFK-FC Inter 0-3)

Inter haki vakuuttavan voiton Helsingistä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter nappasi maanantaina täydet sarjapisteet Helsingistä, kun se kaatoi Veikkausliigan päivän ainokaisessa IFK:n maalein 0-3.

Tällä tuloksella sinimustat katkaisivat kolmen ottelun tappioputkensa ja paransi asemiaan taistelussa syksyn mestaruussarjapaikasta, kun runkosarjan viimeinen kolmannes käynnistyi.

Turkulaisten iltatyötä helpotti kotijoukkueen kapteeni Sakari Mattilan aikainen ulosajo. Kokeneella pelimiehellä meni niin sanotusti kuppi nurin erotuomarin yhteen keskialueen vihellykseen, jossa Interin Rodrigo Arciero koki kovia huonon pallokosketuksensa jälkeen. Mattila ei hyväksynyt vihellystä millään ja hankki muutaman sekunnin sisään kaksi keltaista korttia soittamalla suutaan. Ulosajo tapahtui jo ottelun 23. minuutilla.

Inter hyödynsi ylivoimansa viidessä minuutissa, kun Juho Hyvärinen iski tulostaululle avausmaalin. Petteri Forsell antoi boksiin näppärän keskityksen, johon Hyvärinen ennätti täydellisesti pitkän nousunsa päätteeksi ja ampui pallon alakulmaan. Tähän asti ottelu oli edennyt varsin tasaisissa merkeissä. IFK:n tähtihankinta Roman Eremenko ehti lyhyessä ajassa väläyttämään virtuoosimaista syöttö- ja potkutekniikkaansa. Vaarallisin yritys keskikenttämieheltä nähtiin kulmapotkusta, kun miehen rankkarialueen rajoilta lähtenyt volley kaarsi vain rahtusen yli Walter Viitalan vartioiman Inter-maalin.

Ensimmäisen jakson lopulla nähtiin Interin ottelun toinen osuma, kun Ruxi ja Tommi Jyry petasivat Aleksi Paanaselle hyvillä syötöillä ja oikeilla ajoituksilla loistotontin. Paananen ei paikastaan erehtynyt, vaan painoi pallon varmuudella alakulmaan ohi vastaan tulleen Ramilson Almeidan.

Tommi Jyryn 57. minuutilla iskemä 0-3 -maali oli ottelun lopullinen niitti. Entinen IFK-pelaaja pääsi täysin rauhassa juoksemaan boksiin ja hän ampui pelivälineen matalana verkon perukoille ennen kuin turkulaisille tuttu toppari Daan Klinkenberg ennätti katkomaan tilannetta. Jyry on iskenyt kaikki liigakauden kolme osumaansa juurikin punapaitojen verkkoon.

Viimeinen puoli tuntia ottelusta meni pelailuksi. Inter olisi voinut paremmalla viimeistelyllä lisätä johtoaan vielä parilla osumalla, mutta tällä kertaa säästeltiin seuraaviin otteluihin, vaikka etenkin Forsellin kehonkielestä näki, että vielä isommat murskajaiset olisivat maistuneet.