3-5-2
vko.28 // 16.7.2022

IFK:t tasatulokseen (IFK Mariehamn-HIFK 1-1)

Kuva: IFK Mariehamn

Sateisella Wiklöf Holding Arenalla kohtasi kaksi IFK:ta, kun IFK Mariehamn toivotti tervetulleeksi helsinkiläisen HIFK:n. Maarianhaminan 1176 katsojaa kesti sadetta ja seurasi ottelua, joka päättyi lukemiin 1-1.

Ottelu alkoi pitkälti samalla tavalla kuin edellinen joukkueiden kohtaaminen, eli vieraiden aikaiseen maaliin. Sergei Eremenko vei helsinkiläiset johtoon pelin 6. minuutilla IFK Mariehamnin takkuisen puolustamisen jälkeen.

HIFK:n johtomaalin jälkeen puhuttiin paljon vierasjoukkueen maalivahtista Almeidasta, joka pelasti monta tilannetta.

Kun puoli tuntia oli pelattu, niin kotijoukkue sai rangaistuspotkun. John Owoeri hoiti rangaistuspotkun itse ja pisti sen oikeaan kulmaan Almeidan heittäytyessä vasempaan kulmaan.

IFK Mariehamn ei hidastanut vauhtia, vaan jatkoi paikkojen luomista. Jiri Nissisellä oli kolme yritystä, mutta tälläkään kertaa Almeida ei taipunut. Juuri ennen puoliajan päättymistä Baba Mensah puski kauniisti kohti takatolppaa, mutta Almeida torjui sekä puskun että Dén paluulaukauksen.

Toinen puoliaika jatkui ensimmäisen tyyliin. Tilanteet ja laukaukset vaihtelivat, mutta pallo ei halunnut mennä HIFK:n maaliin. Joakim Latonen onnistui melkein maalinteossa, kun ottelua oli pelattu 68 minuuttia. Riku Sjöroos ei onnistunut päättämään vastahyökkäystä vaan hänen vasemmalta lähtenyt laukauksensa meni sivuverkkoon.

Daniel Norrmén päätti tehdä kaksi vaihtoa 72 minuutin pelin jälkeen, kun Joakim Latosen ja Riku Sjöroosin tilalle tulivat Vahid Hambo ja Oscar Wiklöf. Tämä ottelu oli Oscar Wiklöfille viimeinen ennen hänen lähtöään Freiburgiin. Lähimpänä maalia lopussa oli Yanga Baliso, mutta HIFK kesti tuonkin yrityksen.