4-3-3
vko.25 // 22.6.2022

KuPS nousi voittoon AC Oulusta (KuPS-AC Oulu 2-1)

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseura käänsi kurssinsa nopeasti voitokkaaksi, kun se kaatoi kotikentällään Väre Areenalla AC Oulun 2-1 (0-1).

Ottelun alku oli kovaa keskialueen taistelua. Vierasjoukkue onnistui tukkimaan varsin hyvin keskikentän ja KuPS:lla oli pieniä vaikeuksia saada omaa syöttöpeliään rullaamaan.

Ottelun ensimmäisestä täysosumasta vastasivat vierailijat, kun ottelua oli pelattu reilut 20 minuuttia. Ovela kulmapotkukuvio pelattiin 16-alueen kulmaukseen Magnus Breitenmoserille, joka latasi komeasti suoraan volleysta. KuPS-vahti Johannes Kreidl ei saanut vangittua tulista laukausta ja pallo lipsahti niukasti maaliviivan yli.

Noin 10 minuuttia ottelun avausmaalista nähtiin toisessa päädyssä pelin puhuttavin tilanne. Gabriel Bispo laukoi hurjan kanuunan rangaistusalueen rajalta yläriman kautta maaliviivan paremmalle puolelle, mutta tämä jäi ottelun tuomaristolta näkemättä. Hidastuskuvat osoittivat kiistattomasti pallon käyneen maalissa, mutta maalista huolimatta lukemat tulostaululla säilyivät 0-1:ssä.

Vielä ennen avausjakson loppua KuPS:n Janis Ikaunieks latasi pallon AC Oulu-maalin tolppaan.

Toiselle jaksolle KuPS tuli hurjalla vimmalla ja loi solkenaan tekopaikkoja vieraiden alueelle. Lopulta 54. minuutilla kotijoukkueen ja Gabriel Bispon työ palkittiin, kun brassikeskikenttä iski varmasti Clinton Antwin upeasta tarjoilusta tasoitusmaalin.

Vain reilut viisi minuuttia edellisestä vierasvahti Calum Ward sai jälleen kaivaa palloa maaliverkoista. KuPS pelasi näppärän sommitelman oikealla laidalla, jonka päätteeksi Bispo keskitti matalan pallon maalin eteen. Ensimmäisenä väliin ennätti keltapaitojen maalitykki Tim Väyrynen, joka ohjasi tarkasti KuPS:n johto-osuman.

KuPS:lla oli toisella puoliajalla runsaasti paikkoja lisäosumiinkin, mutta vierailijat saivat pelin viime minuuteille luotua myös pientä painetta. Lisämaaleja Väre Areenan kauden ennätysyleisön 3004 edessä ei kuitenkaan enää nähty ja näin KuPS nappasi ansaitun kotivoiton.