Yleisöä 810

4-3-3
vko.18 // 8.5.2022

KuPS kärsi kauden ensimmäisen pistemenetyksen (IFK Mariehamn-KuPS 1-1)

IFK Mariehamn nipisti ensimmäisen pisteen KuPS:lta kuluvalla kaudella joukkueitten tasattua pisteet Maarianhaminassa maalein 1-1.

Jo perjantaina pitkälle taipaleelleen kohti Ahvenanmaata lähtenyt KuPS oli kaukana parhaastaan ottelun ensimmäisellä 45-minuuttisella. Kuopiolaiset toki hallitsivat enemmän palloa, mutta leijonanosa pallonhallinnasta tapahtui joukkueen omalla kenttäpuoliskolla.

KuPS:n eteneminen tyrehtyi liian usein ja liian nopeasti keskialueella. IFK Mariehamn puolusti keskikaistan todella tiiviisti ja iski ärhäkkäästi kiinni KuPS:n pallollisiin pelaajiin. Keskialueen pallonriistot aiheuttivatkin isännille useita vaarallisia vastahyökkäyksiä, jotka kuitenkin KuPS:n onneksi tylpistyivät heikkoihin viimeisiin ratkaisuihin.

Avausjakson loppupuolella KuPS:n peli alkoi hiljalleen loksahdella uomiinsa, ja kuopiolaiset saivat käännettyä pelin painopisteen kotijoukkueen kenttäpuoliskolle. Lopun hallintajaksosta huolimatta Kanarialinnut eivät saaneet luotua yhtään varteenotettavaa maalipaikkaa ja tauolle vetäydyttiin maalittomissa tasanumeroissa.

Toinen puoliaika jatkui avausjakson lopun kaltaisissa merkeissä. KuPS piti aloitteen näpeissään, mutta tiiviisti puolustanut kotijoukkue piti kuopiolaiset pois maalipaikoilta, kytäten samalla nopeita vastahyökkäyksiä.

57. minuutilla kotijoukkueen sinnikkyys palkittiin. IFK paineisti KuPS:n puolustusta ja se johti pallonriistoon KuPS:n rankkarialueen tuntumassa. Pallo pelattiin John Owoerille, joka laukoi tarkasti alanurkkaan ohi voimattoman KuPS-vahti Johannes Kreidlin ja maarianhaminalaiset siirtyivät ottelussa ansaitusti johtoon.

KuPS ei lannistunut tappioasemasta ja päävalmentaja Simo Valakari reagoi nopeasti. Talles ja Henri Toivomäki ottivat kentällä Iiro Järvisen ja Henry Uzochukwun paikat kentällä.

65. minuutilla KuPS nousi tasoihin. IFK-pakki Jiri Nissinen pääsi vaivoin katkaisemaan Tallesin keskityksen, mutta irtopallo pomppi 16-alueella Tim Väyryselle. Väyrynen pudotti pallon nopeasti Janis Ikaunieksille, joka laukoi terävästi pallon etunurkasta sisään.

Vain pari minuuttia tasoituksesta KuPS oli lähellä johtomaalia. Talles ryntäsi omalta puolustusalueelta vastahyökkäykseen ja lähetti mukaan nousseen toppari Paulo Ricardon Gabriel Bispon kanssa kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Ricardo jakoi pallon vielä Bispolle, mutta keskikenttäpelaaja ei aivan yltänyt ohjaamaan palloa tyhjää maalia kohti.

Tasoitusmaalin jälkeen pelin ote pysyi vahvasti KuPS:n hallussa, eivätkä isännät päässeet enää edes vastahyökkäyksien kautta hätyyttelemään Johannes Kreidlin vartioimaa KuPS-maalia. KuPS:n hallinnasta huolimatta myöskään kuopiolaiset eivät päässeet enää huippupaikoille ottelun lopussa ja näin pisteet jaettiin 1-1 tasapelillä.