4-3-3
vko.17 // 29.4.2022

Inter murskaavana avausjaksolla (FC Inter-IFK Mariehamn 4-0)

Kuva: Tara Jaakkola

FC Inter pelasi kauden ensimmäisen kotiottelunsa Veritas Stadionilla perjantai-iltana IFK Mariehamnia vastaan. Paluu kotipyhättöön ei olisi voinut komeampi olla, sillä sinimustat otti heti ensimmäisellä jaksolla vastustajaltaan luulot pois, ja tykitti – rahtusen vapputerässä olleelle – tulostaululle lukemat 4-0.

Jos parina viime kautena turkulaiskatsojat saivat Jose Riveiron alaisuudessa tottua ottelun alkuvihellyksestä alkaneeseen kiimavarttiin, niin Miguel Graun Turku-liigadebyytissä nähtiin todellinen ilotulitus aikavälillä 18.-33. minuuttia. Inter takoi tuohon aikaväliin ottelun kaikki osumat.

Maalitalkoot aloitti kapteeni Rick Ketting puskumaalillaan. Petteri Forsell keskitti boksiin teknisesti upean keskityksen, johon hollantilaisen kelpasi laittaa nuppia väliin. Kuten monet muistavat, niin kumpikin pelimiehistä on aikaisemmin urallaan edustanut myös IFK Mariehamnia.

Inter iski toistamiseen heti seuraavalla minuutilla, kun Forsell lähetti pistosyötöllä Benjamin Källmanin vauhtiin. Maalitykki oli hyökkäyksessä elementissään, kun hänen vartaloharhautuksensa toimi horjuvaan Grönvitt-puolustajaan ja viimeistely oli kuin Ronaldolla vuosituhannen alkuvuosina: syöttö takakulmaan.

Maali numero kolme syntyi David Haron lapikkaasta. Espanjalainen oli jäänyt rangaistusalueella yksinään taka-alalle, kun Forsellin keskitys tipahti kimmokkeen kautta jalkaan. Haro ampui pallon alakulmaan ja maali oli hänelle toinen maali kahteen peräkkäiseen otteluun. Ottelun viimeisen maalin iski Källman kulmapotkusta. Kulmapotkun Källmanin päähän antoi kukapa muukaan kuin Petteri Forsell. Kymppipaita syötti täten ottelun jokaisen maalin. Källman nosti osumillaan puolestaan koko kauden maalimääränsä jo neljään.

Toinen jakso ei tietenkään tarjonnut enää samanlaista maalijuhlaa, ja peli oli enimmäkseen pelailua. Inter puolusti kuitenkin terävästi loppuun asti, ja näin maalivahti Walter Viitala sai kauden ensimmäisen nollapelin vyölleen. Toppari Luka Kuittinen puolestaan teki liigadebyyttinsä, kun hän korvasi puolustuslinjassa 85. minuutilla Kettingin.