FC Haka
5-2-3
vko.17 // 29.4.2022

AC Oululle kauden avausvoitto (AC Oulu-FC Haka 3-0)

AC Oulu pääsi ensi kertaa kotiyleisönsä eteen Raatin Stadionille ja juhli tapahtumaa kaatamalla FC Hakan komeasti 3-0.

Ottelun alku oli FC Hakalle synkkä, kun kotijoukkueen 17-vuotias keskikenttäpelaaja Otso Liimatta vei joukkueensa uransa ensimmäisellä Veikkausliigamaalilla johtoon jo toisella minuutilla. Luiyi de Lucasin purku epäonnistui ja tipahti Liimatalle, joka käänsi vasurilleen ja laukoi pallon ohi Aatu Hakalan.

Haka otti alun shokkihoidon jälkeen ottelun pallollisen hallinnan, mutta vain näennäisesti. Kotijoukkueen tiivis puolustus onnistui pitämään koskilaiset poissa maalipaikoilta, eikä keinoja sen murtamiseen onnistuttu löytämään.

Lisää synkkiä pilviä valkopaitojen taivaalle ilmestyi ensimmäisen jakson lopulla. Dennis Salanovic oli puoli askelta Henri Malundamaa edellä ja koskilaispuolustajan taklaus katsottiin rangaistuspotkun arvoiseksi. Salanovic itse asteli pallon taakse ja laukoi pelivälineen sellaisella voimalla vasemmalla, ettei hyvin mukana ollut Aatu Hakala ehtinyt saamaan käsiään pallon eteen.

Toisen jakson käsikirjoitus oli hyvin pitkälti ensimmäisen kaltainen. Palloa hallinneen Hakan maalipaikat olivat vähissä ja ne harvat yritykset AC Oulun maalissa pelannut Calum Ward hoiti varmasti. Lähimmäksi maalia valkopaidoista pääsivät Logan Rogerson, jonka laukaus suuntautui päin Wardia sekä läpiajoon päässyt Stavros Zarakostas. Kreikkalaisen ensimmäinen kosketus oli kuitenkin liian kova, eikä lähietäisyydeltä tehty ohitusyritys mennyt englantilaisvahdista läpi.

Siinä missä Haka ei onnistunut vähistä maalipaikoistaan, niin kotijoukkue oli tehokas. Ottelun lopullinen niitti nähtiin kulmapotkusta 61. minuutilla. Noin kuuteen metriin keskelle maalia suuntautunut kulma löysi hienosti tilaa itselleen tehneen Miika Koskelan päähän, eikä Aatu Hakala voinut puolustajan puskulle mitään.