4-4-2
vko.16 // 18.4.2022

Pistejako Maarianhaminassa maanantaina (IFK Mariehamn-FC Honka 1-1)

Florian Krebs iski Hongan tasoituksen. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn jatkoi alkukauden tasapeliputkeaan, kun pääsiäismaanantaina kotiottelu FC Honkaa vastaan päättyi lukemin 1-1.

Kaunis aurinkoinen sää antoi hyvät puitteet ottelulla, jossa vierailija Honka oli alussa pirteämpi ja loi useammankin maalipaikan. Hongan korkea prässi teki IFK Mariehamnille vaikeaksi rakentaa omaa peliään, mutta vähitellen isännät pääsivät otteluun mukaan.

Joakim Latonen pakotti vapaapotkullaan Honka-maalivahti Maksim Rudakovin venyttämään tosissaan, mutta seuraavassa tilanteessa Rudakovkin oli voimaton. Robin Sidin matala laukaus painui takanurkkaan ja vei IFK:n johtoon.

Montaa minuuttia ei kuitenkaan kulunut, kun Honka tuli tasoihin. IFK-puolustuksella oli vaikeuksia purkaa Lucas Kaufmannin keskitystä ja paikalla oli kärppänä Florian Krebs, joka murjoi pallon ohi IFK-maalia vahtineen Elmo Henrikssonin.

Hongalla oli erinomainen paikka siirtyä johtoon vielä avausjaksolla, kun Rui Modesto murtautui läpi vasemmalta ja löysi syötöllään täysin vapaana olleen Duarte Tammilehdon, mutta Henriksson pelasti erinomaisesti tilanteen torjumalla Tammilehdon laukauksen. Paluupallosta Kaufmann laukoi vielä tolppaan, mutta Hongan kannalta ikävästi sen ulkoreunaan.

Taukotulos 1-1 oli isäntien kannalta vähintään tyydyttävä, sillä Hongalla oli enemmän paikkoja avausjaksolla.

Toisen jakson alussa Honka otti jälleen tahtipuikon, mutta ei pystynyt luomaan todellisia maalipaikkoja. IFK:n paras paikka osui Latoselle 75. minuutilla, kun hän pääsi laukomaan hyvästä paikasta boksin sisältä, mutta niukasti ohi oikean pystytolpan. Aivan huippupaikat jäivät kuitenkin näkemättä molemmissa päissä ja maalit jäivät avausjakson kahteen osumaan.