AC Oulu
4-3-3
vko.14 // 9.4.2022

Inter avasi voittotilinsä (FC Inter - AC Oulu 2-1)

FC Inter avasi voittotilinsä kauden 2022 Veikkausliigassa. Poikkeuksellisesti Tehtaan kentällä pelattu kotiottelu päättyi AC Oulua vastaan maalein 2-1.

Ottelun maalihanat avasi ensimmäisellä jaksolla keltapaitainen vierasjoukkue, kun argentiinalaiskärki Michael Lopez pääsi rokottamaan avopaikasta. Maalia edelsi Inter-puolustuksen harmittava harhasyöttö.

Sinimustat eivät jääneet surkuttelemaan takaiskua. Peli ei ehtinyt paljoakaan vanheta, kun debytantti Markus Arsalo tykitti pallon ylärimaan. Kutia edelsi pari muuta potentiaalista yritystä, mutta Oulu-puolustus kesti.

Kun avausjaksoa oli jäljellä kymmenisen minuuttia, niin luontoäiti puuttui peliin. Rankka lumisade veti koko pelikentän valkeaksi, minkä myötä pelirajoja ei enää erottanut. Tuomariston ratkaisu oli keskeyttää peli siksi ajaksi, että rajat saadaan taas harjailtua näkyviin. Peli jatkui lopulta vartin tauon jälkeen.

Lumisella kentällä ei nähty hienouksia, mutta ainakin Inter sopeutui muuttuneeseen olosuhteeseen nopeasti. Källman tasoitti pelin juuri ennen taukovihellystä. Resepti oli yksinkertainen; Rick Ketting lähetti pitkän pallon oululaisten selustaan, jonne "Benkku" juoksi ja pommitti lopulta tulisen kudin verkon perukoille. Liukas pallo näytti hieman tekevän tepposet vierailijoiden maalivahti Calum Wardille.

Toinen jakso oli selkeämmin Interin heiniä. Ottelun ratkaisuosuma nähtiin 54. minuutilla, kun Forsellin ärhäkkä prässi palkittiin maalin muodossa. Hän vei prässinsä hamaan loppuun asti ja riisti pallon Wardin jalasta. Ward menetti tasapainonsa ja hienon ottelun pelannut taikuri pääsi puttaamaan vasurillaan tyhjiin.

Inter olisi jonain tehokkaampana päivänä voinut viimeistellä pari maalia lisää. Muun muassa espanjalaisväkkärä David Haro pääsi kahdesti nokikkain Wardin kanssa. Oulun kiri jäi yhtä vaarallista tuplayritystä lukuunottamatta hieman vajaaksi. Kyseisessä tilanteessa Interin pelastavana enkelinä toimi kippari Ketting, joka putsasi pallon maaliviivan lähettyviltä turvallisemmille vesille.