4-4-2
vko.14 // 8.4.2022

HJK haki niukasti pisteet Seinäjoelta (SJK-HJK 0-1)

Kuva: Juha Tamminen

SJK jäi perjantaina kotikentällään pisteittä HJK:a vastaan 0-1 tuloksella. HJK onnistui rikkomaan kuparisen 83.minuutilla hieman onnekkaankin pompun jälkeen.

HJK sai ottelun ensimmäisen paikan kulmatilanteesta, mutta SJK siivosi tilanteen varmasti. Toisessa päässä SJK sai vapaapotkun 25 metristä, mutta siitä Cristhian Valencia pisti pallon päädystä yli.

Ensimmäisen puoliajan paras tilanne tuli SJK:lle, kun Daniel Håkans toi palloa hyvin vasemmalta laidalta aina boksiin saakka, ja syötti sen takaviistoon keskellä olleelle Rafal Wolsztynskille. Wolsztynski ei saanut kunnon osumaa palloon, veto meni harmillisesti yli viidestä metristä. Siitä olisi maali pitänyt syntyä.

Molemmilla oli puolittaisia tilanteita, ja pelissä oli hyvin vauhtia. SJK ehkä hiukan enemmän piti palloa ensimmäisellä puoliskolla nelivitosta, ja sitten taas HJK jälkimmäisellä. Vaarallisemmat tilanteet olivat kuitenkin SJK:lla. Puoliajan lopulla HJK:n Santeri Väänänen loukkaantui pallontavoittelutilanteessa Tuomas Kaukuan kanssa. Molemmat pitelivät jalkojaan hetken, mutta Väänäsen peli loppui siihen.

Toiselle jaksolle HJK tuli hieman vahvempana, ja pakotti SJK:n puolustuskannalle. Silti peli oli SJK:lla kontrollissa ja se sai tilanteenvaihdoista paikkoja. Paras tilanne tuli vaihdosta sisään tulleelle Josepablo Monrealille, joka tuli hyvin puolustajien takaa Ville Tikkasen keskitykseen, ja puski kohti takayläkulmaa. Pallo meni hieman yli.

83. minuutilla HJK:n nuori debytantti Johannes Yli-Kokko leikkasi oikealta kohti kuudentoista kaarta, ja pääsi vetämään. Pallo muutti suuntaa Anthony Olusanyan jalasta, ja pomppi siitä SJK:n maaliin, eikä toiseen suuntaan menossa ollut Jesse Öst voinut mitään.

SJK aloitti hurjan loppukirin, ja loi useampia tilanteita. Niistä saatiin kulmatilanteita, ja näihin nousi mukaan myös maalivahti Öst. HJK kuitenkin kesti. Aivan ottelun viimeisillä hetkillä Diego Rojas voitti pallon hyökkäyskolmanneksella, ja pelasi sen boksiin. Pallo tuli debyyttiään pelanneelle Kingsley Oforille, jonka veto meni ohi takakulman ja peli päättyi vähän tuon jälkeen.