3-4-3
vko.13 // 2.4.2022

KuPS kaatoi Interin avauksessa (KuPS - FC Inter 2-1)

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseura sai parhaan mahdollisen lähdön Veikkausliigakauteen, kun joukkue kukisti Väre Areenalla FC Interin maalein 2-1 (2-1).

KuPS sai otteluun todellisen unelma-alun, kun kotijoukkue siirtyi johtoon vain reilun viiden minuutin pelin jälkeen. KuPS purki taitavasti Interin prässin alakerrassa ja pallo pelattiin vasemmalle laidalle Clinton Antwille. Antwin nopea pystypallo tavoitti Iiro Järvisen, jonka mainio siirto petasi Janis Ikaunieksille lähes tyhjän maalin. Ikaunieks viimeisteli varmasti KuPS:n kauden avausosuman.

KuPS:n johto kesti vain vajaa 10 minuuttia. Keltapaidat eivät onnistuneet purkamaan Interin kulmapotkun jälkeistä painetta ja pallo pomppi lopulta vieraiden toppari Ruxille. Espanjalaispuolustaja latasi tarkasti alanurkkaan ohi KuPS-vahti Johannes Kreidlin.

Inter puolusti läpi ottelun tiiviisti ja kuopiolaisilla oli vaikeuksia päästä murtautumaan parhaille maalipaikoille, vaikka KuPS:n pallollinen peli rullasikin varsin mukavasti. Vieraiden pelisuunnitelma pohjautui suurin osin suoraviivaisiin pystypalloihin kohti huippuhyökkääjä Benjamin Källmania, jonka kotijoukkueen puolustus pystyi pitämään kuitenkin kurissa.

Ottelun voittomaali nähtiin pelin 38. minuutilla. Anton Popovitchin loistava vapaapotku kiersi taka-alueelle ja Gabriel Bispo syöksyi ohjaamaan pallon toistamiseen ohi Walter Viitalan.

Toisella puoliajalla varsinkin jakson ensimmäinen puolituntinen oli vahvasti KuPS:n hallinnassa, eivätkä vieraat saaneet juuri mitään aikaan KuPS:n kenttäpuolella. KuPS rakenteli muutaman potentiaalisen maalipaikan, mutta lisämaaleja Viitalan selän taakse ei enää tehty.

Viimeiselle 10-minuuttiselle Inter venyi vielä kiriin ja se pystyi saamaan painetta KuPS:n maalille. Erinomaisesti pelannut topparikaksikko Paulo Ricardo-Henri Toivomäki ja viimeisenä lukkona Johannes Kreidl kuitenkin pitivät vieraat nollilla ottelun loppuun ja KuPS otti ansaitun voiton.