AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Haka
4-3-3

20

(0-0)

Yleisöä 1069

IFK Mariehamn
5-2-3
vko.43 // 30.10.2021

Ennakko: FC Haka-IFK Mariehamn

Ennakko: FC Haka-IFK Mariehamn

Kuva: Juha Tamminen

FC Haka ja IFK Mariehamn kohtaavat sunnuntain päätöskierroksella ja kamppailevat molemmat vielä sijoista 8.-10.

Joukkueet ovat kohdanneet liigassa kahdesti aiemmin ja näissä otteluissa molemmat hakivat voitot vieraskentiltä. Maarianhaminassa Haka oli vahvempi maalein 3-0 ja Tehtikseltä IFK vei pisteet 2-1-lukemin. Sarjasijoituksen lisäksi joukkueet ratkaisevat siis myös keskinäisen herruutensa.

– Kyllä lähdetään siitä sijoituksesta pelaamaan. Ja mitä jätkien kanssa puhuttiin, kausi päättyy, niin nyt ollaan viimeistä kertaa huomenna yhdessä. Halutaan jättää siitä kaikille joukkueenjäsenille, mutta myös yleisölle hyvä fiilis, lupasi Hakan valmentaja Mikko Manninen seuran sivuilla.

Huikeassa syysvireessä oleva koskilaisnippu haki keskiviikkona täydet kolme pistettä Kotkasta, mutta täysin tyylipuhtaasti voitto ei tullut. Ensimmäinen jakso oli valkopaidoilta vahva, mutta toisella jaksolla KTP osoitti, ettei liigassa ole varaa höntyilyyn. Maali-ilottelu päättyi kuitenkin lopulta Hakan 4-2-voittoon.

– Se toimi pelaajille ja valmennukselle hyvänä oppina tulevaisuutta varten, että matsit kestää sen 90 minuuttia.

Joukkue veti ottelun alla myös viimeiset yhteiset treeninsä ja niissä sarjapaikan jo varmistaneella Hakalla oli rennon letkeä fiilis, mutta viimeiseen koitokseen lähdetään silti tosissaan.

– Vähän saatiin sällejä liikkumaan ja fiilistä luotua kohti huomista, niin siinäpä ne tärkeimmät oli.

Koskilaisten pelaajatilanne on hyvä. Sairastupa on tyhjä ja ainoa poissaolija on keskikentän Donaldo Acka, joka joutui lähtemään Kreikkaan suorittamaan velvollisuuksiaan armeijan parissa.

Vastustaja IFK Mariehamnin vire on lähellä koskilaisten virettä, sillä heillä on niin ikään viidestä viimeisestä pelistä kolme voittoa. Erona on se, että joukkue on hävinnyt yhden ottelun ja pelannut yhden tasan, kun taas Haka on pelannut kaksi tasan.

Sunnuntain ottelu pyörähtää käyntiin kello 15.00, joten silloin kannattaa suunnata viimeistä kertaa tällä kaudella Tehtikselle.

– Kyllä huomenna tullaan näkemään, että Haka tappelee voitosta!

Joukkueita erottaa kaksi pistettä FC Hakan eduksi ja samoista sijoista taistelee myös IFK Mariehamnin kanssa tasapisteissä oleva FC Honka. IFK Mariehamnia sijoituksen kohentaminen vielä kalkkiviivoilla kiinnostaa ehdottomasti.

- Toivon että nousemme edellisen tappion jälkeen ja päätämme tämän kauden lippu korkealla. Esitys FC Lahtea vastaan oli kuitenkin tietyiltä osiltaan aika hyvä, vaikka tulos olikin kaikkea muuta, IFK Mariehamnin päävalmentaja Daniel Norrmén viittaa keskiviikon 0-3-tappioon.

IFK Mariehamnilta ovat varmuudella sivussa Yanga Baliso ja Mohamed Abubakari. Myös viikolla perheenlisäystä saanut Vahid Hambo saattaa puuttua kokoonpanosta. Toppari Calle Svensson on sen sijaan taas käytettävissä ja myös Aapo Mäenpää palannee toivuttuaan sairastelusta.

Edellisotteluun melko runsaasti muutoksia tehnyt Norrmén kierrättänee miehistöön jälleen.

- Luultavasti joitain muutoksia taas tulee, Norrmén kuittaa.

Erotuomari: Järvinen Jari
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Nykänen Sami
4.ET: Antamo Dennis

FC Haka - IFK Mariehamn Tehtaan kentällä sunnuntaina 31.10. klo 15.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Hakan verkkosivut, Ålandstidningen