4-3-3
vko.43 // 28.10.2021

Haka haki voiton KTP:sta (KTP-FC Haka 2-4)

Kuva: Mikko Mäkelä

Veikkausliigan toiseksi viimeinen kierros pelattiin keskiviikon iltavaloissa, jolloin FC Haka matkasi KTP:n vieraaksi Arto Tolsa Areenalle. Valkopaidat eivät antaneet putoajalle mahdollisuuksia, vaan nappasivat kotkalaisista maali-iloittelussa voiton 2-4 -lukemin.

Reilu puolituntinen pelattiin vielä maalittomasti, mutta ensimmäisen jakson viimeisellä kympillä Haka takoi kolme osumaa.

Ensimmäisestä vastasi Aleksandar Vucenovic, kun pelikellossa oli 35. minuuttia. Janne-Pekka Laine katkaisi oikealla laidalla kotijoukkueen huonon purun ja keskitti pallon maalin edustalle, mistä itävaltalaishyökkääjä sijoitti pallon päällään varmasti oikeaan nurkkaan.

Toinen osuma syntyi vastahyökkäyksestä, kun Salomo Ojala vapautti omalta alueelta Logan Rogersonin vauhtiin vasemmalta laidalta. Rogerson toimitti pallon lopulta takaisin ylös nousseelle Ojalalle, joka laukoi pallon verkkoihin noin 18 metristä ottelun 41. minuutilla. Osuma oli kahden aikaisemman kauden maalikuninkaalle ensimmäinen Veikkausliigassa tällä kaudella.

Valkopaidat eivät kuitenkaan nostaneet jalkaa kaasulta, sillä ottelun mieleenpainuvin hetki nähtiin pelikellon näyttäessä täyttä 45. minuuttia. Ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa ollut, Hakan oma kasvatti Oiva Laaksonen ajoi röyhkeästi oikealta laidalta sisään. Kotijoukkueen puolustus joutui rikkomaan nuorukaista ja tuomari vihelsi pallon pilkulle.

Vaikka ensimmäisenä rangaistuspotkua oli asettumassa laukomaan Vucenovic, niin sekä Ojala, että Luiyi de Lucas tarjosivat mahdollisuuden Laaksoselle itselleen. 18-vuotias hyökkääjä asteli pallon taakse ja laukoi pallon vasempaan alakulmaan iskien samalla ensimmäisen Veikkausliigaosumansa.

Ja jos ensimmäisellä jaksolla nähtiin paljon maaleja, niin toisella jaksolla niitä nähtiin vieläkin enemmän. Siinä missä Haka hallitsi ensimmäistä jaksoa, niin kotijoukkue tuli toiselle jaksolle nälkäisenä. Halu näyttää kotiyleisölle parempaa, kuin ensijaksolla nähtiin, oli kova.

Kotkalaisten uutteruus palkittiinkin 55. minuutilla, kun Matias Tamminen ja Antti Mäkijärvi pelasivat hienosti yhteen. Ensin mainittu vapautti yllättävästi Mäkijärven nokikkain maalissa pelanneen Mika Hilander kanssa ja ohitti kokeneen Haka -vahdin.

Kotijoukkueen takaa-ajo jatkui sisukkaasti ja seuraava palkinto tuli 68. minuutilla. Ian Garret laukoi kuudentoista tuntumasta ja ilkeä pomppu yllätti Hilanderin toistamiseen.

Muutamasta hyvästä paikasta huolimatta kotkalaiset eivät onnistuneet useampaa osumaa iskemään ja Haka ratkaisi ottelun lopullisesti itselleen 86. minuutilla.

Tällä kertaa Jami Kyöstilä ajoi boksiin ja Michael Ogungbaro suojasi palloa rajusti, huitaisten Kyöstilää kasvoihin. Tällä kertaa pallon taakse asteli de Lucas, joka viimeisteli varmasti loppulukemiksi 2-4.