AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

51

(4-0)

Yleisöä 580

KTP
4-4-2
vko.42 // 22.10.2021

Ennakko: IFK Mariehamn-KTP

Ennakko: IFK Mariehamn-KTP

Kuva: IFK Mariehamn

IFK Mariehamn pääsee pelaamaan vapautuneesti ja KTP puolestaan pyrkii pitämään kiinni ohuesta mahdollisuudestaan välttää suora putoaminen joukkueitten kohdatessa lauantaina.

IFK Mariehamn on hilannut itsensä sarjataulukossa ylöspäin Daniel Norrménin otettua ohjat käsiinsä. Peli on kulkenut ja tulosta tullut. Hyvät esitykset myös ruokkivat itse itseään.

- Kesä oli hiukan raskas, mutta meillä on nyt hyvä vire. Olemme pelanneet nyt kuitenkin hyviä otteluita ja olemme ottaneet hyvin pisteitä. Nyt on myös helpompi pelata, kun tulokset ovat olleet hyviä, IFK-laituri Elias Mastokangas toteaa.

Matemaattisesti Grönvittin sarjapaikka varmistui perjantain FC Lahti - AC Oulu -ottelun myötä, mutta Mastokankaan mukaan lauantain otteluun ei ole varaa lähteä muuten kuin täysin keskittyneenä. KTP osoitti edellisottelussa FC Hongan kaatamalla, että joukkue taistelee taatusti loppuun saakka.

- Takana on ihan normaali harjoitusviikko. Edessä on jännittävä ottelu, KTP voitti edellisen ottelunsa. Tulee varmasti hyvin intensiivinen ottelu, meidän pitää pystyä prässäämään vahvasti ja toivon mukaan pystymme tekemään useammankin maalin, Mastokangas miettii.

KTP:lla on AC Oulun tasapelin myötä edelleen pieni sauma nousta karsijan paikalle. Matkaa AC Ouluun on yhdeksän pistettä ja kotkalaisten maaliero heikompi, mutta kolmen voiton putkella maalierokin on mahdollista kääntää vielä AC Oulua paremmaksi. Toki säilyminen ei KTP:lla ole vain omissa käsissä ja joka tapauksessa toivonkipinän ylläpitäminen vaatii ehdottomasti voittoa lauantaina Maarianhaminassa.

KTP:n päävalmentaja Teemu Kankkunen kertoo, että joukkue lähtee samalla asenteella Maarianhaminaan kuin muihinkin viime viikkojen otteluihin.

– Meitä ei edelleenkään hyödytä laskeskella, miten Oulu pelaa. Meidän on voitettava kaikki omat pelit, ja vain sillä on merkitystä.

Kankkunen on korostanut lyhyen mutta vaikean valmennuspestinsä alusta asti, että hänen joukkueensa pelaa taistellen hamaan liigakauden loppuun asti.

– Käy sarjassa sitten miten vain, haluamme näyttää kotkalaisille, ettemme luovuta, Kankkunen korostaa.

IFK:lta puuttuvat kokoonpanosta varmuudella loppukauden sivussa oleva Yanga Baliso sekä vielä toipilaana oleva kapteeni Robin Buwalda.

Erotuomari Antamo Dennis
AET 1 Kemppinen Antti
AET 2 Hyöty Eerik
4.ET Gestranius Mattias

IFK Mariehamn - KTP Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 23.10. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: IFK TV, KTP:n verkkosivut