AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
3-4-3

02

(0-1)

Yleisöä 327

FC Haka
5-3-2
vko.42 // 22.10.2021

Ennakko: FC Honka-FC Haka

Ennakko: FC Honka-FC Haka

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka ja FC Haka kohtaavat lauantaina iltapäivällä ottelussa, jossa jaossa on vielä Haastajasarjan sijoituksia.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella Veikkausliigassa kahdesti aiemmin. Tapiolassa Honka oli parempi maalein 2-1 ja Tehtiksellä pisteet tasattiin 1-1 -tuloksella. Erikoista näissä otteluissa oli se, että ne pelattiin viikon sisällä kesäkuun lopussa.

Tuolloin ei voimasuhteissa juuri muutosta otteluiden välissä ehtinyt tapahtua, mutta toisin on nyt. Haastajasarjan kovakuntoisin joukkue on Haka, kun taas espoolaiset eivät ole voittaneet yhtään viimeisistä viidestä ottelustaan. Ylipäätään mitalisijoja tavoitelleen joukkueen päätyminen Haastajasarjaan on ollut pettymys, joten joukkueen lähtökohdat otteluun ovat iso kysymysmerkki.

– Taas vähän sama tilanne. Joukkue jolla ei kauheasti ole pelattavaa, niin mitä sieltä tulee vastaan, pohtii myös Hakan päävalmentaja Teemu Tainio.

AC Oulun jäätyä perjantaina tasapeliin Lahdessa Hongan sarjasopimus ensi kaudeksi on sinetöity ja Hakankin viittä vaille. Kumpikin haluaa kuitenkin hyvän päätöksen kaudelle.

Haka on ollut koko kauden ajan sarjataulukon häntäpäässä, mutta viime aikoina sen vire on kääntynyt kovaan nousuun. Teemu Tainion suojatit ovat pelanneet viimeiset viisi ottelua ilman tappiota (3 voittoa, 2 tasapeliä). Haka on tuon putken aikana kaatanut mm. yläloppusarjassa pelaavat HIFK:n ja SJK:n. Erityisen hyvin on toiminut valkeakoskelaisten puolustuspää, sillä joukkue on päästänyt viimeisimmässä viidessä ottelussa vain yhden maalin. Viime kierroksella se pelasi 1-1 tasapelin FC Lahtea vastaan.

– Haka on päästänyt vähän maaleja viime otteluissaan. Meidän pitää ryhdistäytyä viime pelistä ja olla joukkue, joka muuttaa sen, Hongan toppari Ville Koski sanoo.

Hongan kausi ei ole tuloksellisesti mennyt tavoitteiden mukaan, mutta positiivisiakin asioita löytyy. Usea nuori pelaaja on kantanut vastuuta, monet heistä ensimmäistä kertaa Veikkausliigatasolla. Koski itse on noussut Hongan vakioavauskokoonpanon pelaajaksi topparin tontilla. Hän on pelannut viidessätoista ottelussa, joista neljätoista avauskokoonpanossa. Minuutteja on kertynyt Hongan kenttäpelaajista kuudenneksi eniten.

– Yksilötasolla kausi on ollut hyvä ja ensimmäinen kausi liigassa on tuntunut hienolta, Koski summaa.

Hongan iskukykyä ja kokoonpanoa tulevat lauantaina rasittamaan Lucas Kaufmannin ja Demba Savagen pelikiellot. Valkopaidat sen sijaan pääsevät otteluun erittäin hyvästä tilanteesta, sillä ainoastaan Oiva Laaksonen on edelleen sivussa. Hänenkin paluunsa joukkuetreeneihin on edessä jo sunnuntaina.

Veikkausliigan viimeinen rypistys starttaa siis lauantaina ja tulevat kahdeksan päivää pitävät sisällään kolme ottelua per joukkue, joten siinäkin mielessä laaja rosteri antaa hyvät lähtökohdat fyysisesti tiukkaan rypistykseen.

– Meillä on nyt kolme peliä tässä viikon sisällä, niin tarvitaan kaikkia miehiä. Tosi hyvä tilanne, "Teme" kertoo tyytyväisenä.

– Me ollaan nyt kolme kertaa pelattu Honkaa vastaan ja kaikki ollut tosi tiukkoja pelejä. Vielä ei olla pystytty voittamaan, joten huomenna koitetaan korjata sekin tilasto.

Erotuomari Hyytiä Joni
AET 1 Lamppu Mika
AET 2 Leppänen Veli-Matti
4.ET Vuorinen Juuso

FC Honka - FC Haka Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 23.10. kello 15.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Hongan verkkosivut, FC Hakan verkkosivut