AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KTP
5-4-1

20

(0-0)

Yleisöä 488

FC Honka
3-4-3
vko.41 // 15.10.2021

Ennakko: KTP-FC Honka

Ennakko: KTP-FC Honka

Kuva: Mikko Mäkelä

KTP isännöi lauantaina FC Honkaa ottelussa, jossa isännillä on edessä pakkovoitto mikäli säilymishaaveet halutaan Kotkassa vielä pitää hengissä.

Honka lähtee otteluun sarjan kahdeksannelta sijalta. Keltamustien loppusijoitus tulee olemaan sijojen 7.-11. välillä, joskin karsijan paikalle putoaminen vaatisi heikkoa saldoa kauden viimeisistä otteluista, sekä muiden joukkueiden vahvaa suorittamista. Eroa seitsemäntenä ja alemman loppusarjan kärjessä olevaan FC Lahteen on tällä hetkellä kahdeksan pistettä.

– Joukkueessa on hyvä meininki. Haluamme näyttää tasomme ja voittaa kaikki loput ottelut. Tottakai annamme kaikkemme jokaisessa ottelussa, ovat panokset minkälaiset tahansa. Peleihin motivoituminen on sikäli helppoa. Jokainen meistä haluaa aina voittaa, Honka-maalivahti Tim Murray sanoo.

KTP:n kausi on ollut hyvin vaikea, ja kotkalaiset löytyvät sarjan viimeiseltä sijalta. Karsijan paikkaa, eli yhdennettätoista sijaa korkeammalle joukkue ei voi enää yltää, mutta luonnollisesti se haluaisi välttää suoran putoamisen Ykköseen. Ennen lauantain kierrosta kotkalaiset ovat yksitoista pistettä AC Oulua perässä, joten nousu pois suoran putoajan paikalta vaatisi voittoa kaikista lopusta neljästä ottelusta.

KTP:n joukkueessa on putoamispeikosta huolimatta hyvä henki.

– Kiva kun päästään taas pelaamaan. Olemme päässeet nyt maaottelutauolla hyvin harjoittelemaan. "Jätkät" ovat olleet tiiviin pelirytmin takia hieman väsyneitä, mutta nyt on päästy myös palautumaan, harjoittelemaan ja valmistautumaan rauhassa tulevaan peliin.

– Koko oman valmennusaikani tämä tiukka tilannehan on ollut tiedossa. Tietenkin kausi pelataan kunnialla loppuun ja on tärkeä, että niin pelaajille kuin yleisöllekin jäisi hyvä muistijälki tästäkin kaudesta. Ja jokaista peliä lähdetään voittamaan, niin myös Honka-matsia, vakuuttaa päävalmentaja Teemu Kankkunen.

Murray nostaa esille erityisesti mentaalisen puolen asiat otteluun valmistautuessa.

– Menemme kohti kauden päätöstä, mutta meidän täytyy pitää keskittymisemme korkealla tasolla loppuun saakka. Pelit ovat vaikeita, sillä monilla vastustajilla on vielä suuria panoksia. Meidän täytyy pitää huoli siitä, että valmistaudumme hyvin jokaiseen otteluun. KTP on vahva erityisesti vastahyökkäyksissä. Meidän täytyy pitää paremmin huolta pallosta kuin olemme viime otteluissamme tehneet.

Honka ja KTP ovat kohdanneet kahdesti aiemmin tällä kaudella. Molemmat otteluista ovat päättyneet samoihin lukemiin, Hongan 3-1 voittoon.

Honka – kuten KTP:kin – varmaan rakentaa jo ensi vuoden joukkuetta. Tästä tulevasta valmentaja KTP:n päävalmentaja Kankkunen toteaa seuraavaa.

– Ainakin viime pelissä Honka kierrätti paljon pelaajia. Toisaalta moni pelaaja haluaa antaa näyttöjä ensi kautta varten.

KTP:n rakennustyö ensi kauteen on alkanut. Rico Finnäs jatkaa Kotkassa, ja muitakin sopimuksia varmaan pian kuulemme. Tulevaan kauteen viittaa myös valmentaja Kankkunen

– Ehkä Honka-pelissä myös nuoremmat saavat peliaikaa. Varmasti ovat poissa Aleksi Tarvonen, joka on vammoineen koko loppukauden sivussa, sekä ainakin tämän pelin Antti Mäkijärvi ja Johannes Laaksonen.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Mynttinen Simo
AET 2: Kettunen Eemeli
4.ET: Leino Mikko

KTP - FC Honka Arto Tolsa Areenalla lauantaina 16.10. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: KTP:n verkkosivut, FC Hongan verkkosivut